Partidul Național Liberal > Noutăți > Președintele României, domnul Klaus Iohannis – Această OUG este foarte îngrijorătoare

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, înaintea reuniunii Consiliului European:

„Această OUG este foarte îngrijorătoare. PSD-ALDE abordează o conduită total contrară așteptărilor populației. Această cale nu va rezolva problemele din Justiție.

Pensionarea magistraților am semnalat-o, am solicitat o reevaluare. N-au făcut-o. După aceea ministrul a schimbat aceste articole, dar măcar dacă ar fi rezolvat problema. Pur și simplu a amânat, nu a rezolvat nimic. S-a introdus peste noapte noi condiții pentru procurori, se ignoră avize ale CSM-ului.

Lumea se așteaptă ca legiferarea să se facă transparent, după consultări. Se vede că această coaliție nu dorește să legifereze așa. Nu este calea bună. Nu va duce la pace socială și nu va rezolva problemele din Justiție/

Îmi doresc o luptă anti-corupție serioasă. DNA are nevoie în frunte de o persoană independetă, hotărâtă să asume această luptă, dificilă, grea, dreaptă. Nu e posibil să facem pași înapoi. Este clar că aici apar probleme grave în felul cum se aplică procedurile. Avem un aviz negativ de la CSM care conține lucruri care trebuie să ne dea de gândit.

Chestiunea mă preocupă. Până mă întorc în țară am solicitat să se verfice legalitatea acestei propuneri (n.r a Adinei Florea). Nu cunosc persoana, voi studia documentele înaintate pentru nominalizare.

Nu este o veste bună, dar cum știm aprecierea unei națiuni asupra problemelor europene ține de problemele interne, confuzia generală creată de PSD-ALDE, modul lipsit de transparență, dezbaterile interminabile pe Justiție unde PSD-ALDE abordează o conduită total contrară așteptărilor populației au dus la reacții ale partenerilor europeni/

Înteaga situație a dus probabil la această scădere. Este o scădere temporară și în măsura în care reușim să ne revenim, să legiferăm transparent, să adoptăm o atitudine de bună guvernare, atunci cred că și atitudinea față de Europa va reveni la cote normale.”