Partidul Național Liberal > Noutăți > Ionel Dancă: Huzurul pesediștilor pe bani publici îi face să se împrumute în neștire pentru cheltuielile lor nesăbuite

Ceea ce se întâmplă acum în finanțele publice din România este o nebunie curată. Guvernarea PSD – ALDE a umflat cheltuielile statului în ultimii ani cu o inconștiență care ne va face datori vânduți pe următorii 30 de ani.

Tandemul de maximă prostie economică Dăncilă – Teodorovici a îndatorat România cu 50 de miliarde de lei, de la începutul anului până în prezent, și nu sunt semne că înțeleg gravitatea situației și că se vor opri aici.

În timp ce liderii actuali ai PSD fac campanii de imagine desculți în nisip pe plajă, guvernarea lor iresponsabilă scufundă România în vâltoarea împrumuturilor care obligă generațiile următoarea la sacrificii majore pentru dezvoltarea țării.

De ce trebuie noi și copiii noștri să plătim în următorii 30 de ani rate la creditele de miliarde de Euro împrumutate de guvernul Dăncilă – Teodorovici de pe piețele externe la cele mai mari dobânzi din Europa?!

Din cauza guvernării eșuate PSD – ALDE, România a ajuns să se împrumute într-o perioadă de creștere economică la o dobândă de peste 4,5%, mai scump decât s-a împrumutat de la FMI în perioade de criză.

Cu cele peste 10 miliarde de Euro, împrumutate în acest an de guvernarea PSD – ALDE, se puteau construi spitale noi în fiecare județ sau 300 de kilometri de autostradă, cum ar fi Autostrada Unirii Tg. Mureș – Iași – Ungheni sau cele două autostrăzi peste Carpați, Sibiu – Pitești și Comarnic – Brașov. Dar, din păcate, PSD – ALDE nici măcar nu a început pregătirea acestor proiecte majore pentru dezvoltare României

Singura preocupare la guvernare a coaliției PSD – ALDE a fost umflarea cheltuielilor statului din motive electorale și pentru huzurul clientelei lor politice, ceea ce i-a adus în această situație de a se împrumuta în neștire fără a se mai gândi la viitorul României. Acest fel de guvernare trebuie să înceteze imediat.

Ionel Dancă,

Purtător de cuvânt al PNL