Ionel Danca: Este o zi plină astăzi la Curtea Constituțională pentru că PNL face opoziție și folosește toate instrumentele parlamentare și constituționale pentru a bloca inițiativele nocive ale majorității PSD – ALDE.

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ionel Danca: Este o zi plină astăzi la Curtea Constituțională pentru că PNL face opoziție și folosește toate instrumentele parlamentare și constituționale pentru a bloca inițiativele nocive ale majorității PSD – ALDE.

Astăzi, pe ordinea de zi a Curții Constituționale avem așa:

– Sesizarea Partidului Național Liberal privind modificările aduse Codului de procedură penală și Legii 304/2004 privind organizarea judiciară

– Sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis în legătură cu modificarea şi completarea Legii 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii

– Sesizarea Partidului Național Liberal privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

– Sesizarea Partidului Național Liberal privind Legea manualului şcolar

Și tot ca urmare a sesizării Partidului Național Liberal, în dezbaterile de astăzi, cel puțin în privința legilor Justiției, magistrații CCR au primit o opinie ajutătoare de la un ”prieten al Curții” (amicus curiae), respectiv de la experții Comisiei de la Veneția.

Așa cum Partidul Național Liberal a cerut-o de nenumărate ori, firesc ar fi ca judecătorii #CCR, în dezbaterea sesizărilor pe legile Justiției, să țină cont de opinia Comisiei de la Veneția.

Din păcate, ieri, în dezbaterea sesizării PNL privind modificarea Legii 317/2004, membrii Curții Constituționale nu au ținut seama raportul Comisiei de la Veneția. Poate o vor face astăzi cu privire la sesizarea președintelui Klaus Iohannis pe aceeași lege și în ceea ce privește sesizarea Partidului Național Liberal la modificările aduse Codului de procedură penală și Legii 304/2004.

Ionel Dancă,

Purtător de cuvant al PNL