Partidul Național Liberal > Noutăți > Ionel Dancă – Este nevoie de o modificare urgentă a Legii recursului compensatoriu

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL:

↗️ Este nevoie de o modificare urgentă a Legii recursului compensatoriu și de abrogarea prevederilor care au dus la eliberarea a peste 11 mii de infractori periculoși care comit crime, violuri și tâlhării în toată țara.

↗️ Partidul Naţional Liberal a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea unor măsuri imediate de combatere a infracționalității generate de forma în care a fost adoptată Legea recursului compensatoriu de către majoritatea PSD – ALDE cu sprijinul UDMR.

Statisticille pe care ni le prezintă ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu servesc la nimic. Este nevoie de aplicarea imediată a unor măsuri care să ducă la oprirea valului de eliberări a infractorilor periculoși și la supravegherea și monitorizarea deținuților eliberați din pușcării cum ar fi întărirea serviciului de probațiune, implementarea sistemului de brățări electronice și sporirea efectivelor de polițiști în toată țara.

În absența oricăror măsuri, Tudorel Toader și Guvernul Dragnea – Dăncilă trebuie să răspundă pentru orice nouă crimă, viol sau tălhărie comisă de infractori eliberați în baza recursului compensatoriu adoptat de PSD, ALDE și UDMR.