Ionel Dancă: Decizia instanței în cazul Laurei Codruța Kovesi dovedește că secția specială a săvârșit un vădit abuz prin controlul judiciar impus

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ionel Dancă: Decizia instanței în cazul Laurei Codruța Kovesi dovedește că secția specială a săvârșit un vădit abuz prin controlul judiciar impus

Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, Ionel Dancă, a transmis în cursul acestei seri, un comunicat în care salută decizia instanței în cazul Laurei Codruța Kovesi și acuză Secția Specială de anchetare a magistraților de abuz, atunci când a impus controlul judiciar, total nejustificat în raport cu cercetările efectuate, în cazul fostului procuror sef DNA.

Am luat act de decizia instanței de judecată în cazul Laurei Codruța Kovesi, care a revocat măsura controlului judiciar în cazul acesteia impusă de procurorii Secției Speciale de anchetare a magistraților. Practic, judecătorii confirmă suspiciunile potrivit cărora măsurile luate împotriva Laurei Codruța Kovesi au reprezentat un abuz, fiind total nejustificate în raport cu cercetările efectuate„, se arată în comunicatul liberalului.

Totodată, Ionel Dancă susține că activitatea Secției Speciale de anchetare a magistraților, instituție a cărei înființare a fost criticată de experții europeni, este concentrată să intimideze la comandă politică magistrații în înfăptuirea actului de justiție.

Acțiunile Secției Speciale s-au suprapus într-un mod deloc întâmplător cu etapele pentru desemnarea viitorului Procuror-șef european, poziție pe care un cetățean român are cele mai mari șanse de a o ocupa. Nu a fost o coincidență nici faptul că Guvernul PSD-ALDE și europarlamentarii PSD-ALDE, în tandem cu procurorii Secției Speciale, au făcut tot posibilul ca un român să nu ocupe o poziție de mare prestigiu la nivel european„, se mai arată în documentul menționat.

În acest sens, Partidul Național Liberal va continua demersurile pentru a obține, împreună cu Partidul Popular European, nominalizarea finală a Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European, se arată în închierea comunicatului.