Ionel Danca: Chiar dacă Dragnea a dispărut, pesedismul nu a murit.

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ionel Danca: Chiar dacă Dragnea a dispărut, pesedismul nu a murit.

Chiar dacă Dragnea a dispărut, pesedismul nu a murit. Dovada cea mai evidentă că, în continuare, pesedismul continuă să conducă în instituțiile statului este Ordonanța 40, dată de Guvernul Dăncilă, pentru modificarea modalității de alegere a președințiilor de Consilii Județene și așteptăm ca pesedismul să dispară și de la instituția Avocatului Poporului.

Prin Ordonanța 40, Guvernul Dăncilă a arătat că nu a înțeles nimic din votul românilor din 26 mai, care s-au exprimat în mod masiv împotriva Ordonanțelor de Urgență și mai ales, împotriva Ordonanțelor de Urgență, care în actualul context nu pot fi sesizate la Curtea Constituțională, nu pot avea un control de constituționalitate decât prin intermediul Avocatului Poporului.

Acum, Avocatul Poporului, având în vedere că principalul său client este la pușcărie, Liviu Dragnea, așteptăm să își întoarcă privirea și spre popor, acela pe care ar trebui să îl reprezinte de fapt și pe care în acești ani l-a uitat complet.

Cerem Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la această Ordonanță, pentru că nu se justifică în niciun fel urgența adoptării unui astfel de act normativ  și de asemenea, încalcă grav prevederile Constituției, pentru că în Constituție, președinții Consiliilor Județene, nu sunt autorități publice cu rang constituțional, nu sunt aleși locali prevăzuți în Constituție. Se induce o discriminare între aleșii locali, cei care sunt votați  pentru a face parte din Consiliul Județean și președintele Consiliului Județean, o discriminare care nu are temei în Constituție.

Este, așadar, o Ordonanță neconstituțională pe care Avocatul Poporului trebuie să o sesizeze la instanța de contencios constituțional.

Așteptăm, așadar, ca poate în ultimele zile de mandat ale domnului Ciorbea să își amintească de ce a fost numit în funcție și să își exercite atribuțiile conform regulamentului de organizare și funcționare și conform legii prin care a fost instituit în această funcție.

Domnul Ciorbea trebuie să uite de Dragnea, care este la pușcărie și să se uite, acum, la popor și să apere interesele pentru care a fost numit în această funcție.