Știți de ce s-au tăiat 1,16 miliarde de lei de la Transporturi la rectificare?

Partidul Național Liberal > Noutăți > Știți de ce s-au tăiat 1,16 miliarde de lei de la Transporturi la rectificare?

Siegfried Muresan, purtător de cuvânt al PPE şi europarlamentar PNL:

Știți de ce s-au tăiat 1,16 miliarde de lei de la Transporturi la rectificare? Fiindcă nu s-au construit autostrăzi. Acești bani fuseseră alocați pentru proiecte de infrastructură cofinanțate din fonduri europene. Nu s-au atras fondurile UE, nu s-au construit autostrăzile, așa că nici banii de la buget nu au fost cheltuiți. Așadar, faptul că nu s-au cheltuit cele 1,16 miliarde de lei pentru construcția de autostrăzi înseamnă că nu s-au cheltuit nici fondurile europene nerambursabile pe care trebuie să le atragă drept cofinanțare.

De fapt, Guvernul Dăncilă nu a avut niciodată obiectivul de a cheltui acești bani pe autostrăzi. Pentru că nu îi interesează și nu se pricep să construiască autostrăzi. I-au alocat la începutul anului la Transporturi ca să dea bine în buget, dar scopul a fost de la început să-i mute la rectificare de la investiții spre pomeni electorale și pentru a acoperi cu ei deficitul bugetar.
Situația de la Transporturi este încă un exemplu că România are nevoie urgentă de un guvern capabil și doritor să atragă fondurile europene care ne stau la dispoziție.

Cu acest guvern riscăm ca rata de absorbție a fondurilor UE 2014 – 2020 să fie chiar mai mică decât cea din perioada 2007 – 2013.