Partidul Național Liberal > Noutăți > Liderii PNL au semnat o rezoluţie care cuprinde principalele proiecte de infrastructură

Liderii PNL din Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timis au semnat, la Timișoara, Sâmbătă, 6 octombrie, o rezoluţie care cuprinde principalele proiecte de infrastructură ale celor patru județe din Vest, care vor fi susţinute de PNL.
Pentru judeţul Arad au fost identificate proiecte precum: Via Carpathia (tronson autostradă Arad-Oradea); Punerea în valoare a cetăţilor Şoimoş şi Şiria; Punerea în valoare a Cetăţii Aradului; Modernizarea Aeroportului Arad şi realizarea Centurii de Sud Est a Aradului.
Pentru judeţul Caraş-Severin au fost identificate proiectele: Port cargo funcţional la Dunăre (Moldova Nouă); Cale ferată de tip tram-tren pe relaţia Reşiţa–Timişoara; Domeniu schiabil la Semenic–Muntele Mic; Autostrada Lugoj–Calafat ca parte din Coridorul Via Carpathia şi finalizarea legăturii rutiere Băile Herculane–Valea Jiului.
Pentru judeţul Hunedoara au fost identificate proiectele: realizarea domeniului schiabil al Văii Jiului (Parâng, Straja, Pasul Vulcan, Retezat); Punerea în valoare a Ulpia Traiana Sarmisegetusa; Legătura rutieră Valea Jiului–Băile Herculane; Revitalizarea din punct de vedere economic a Văii Jiului; punerea în valoare a Cetăţilor dacice patrimoniu UNESCO;
Pentru judeţul Timiş au fost identificate proiectele: Realizare Centură ocolitoare Timişoara; Autostrada Timişoara–Belgrad si legatura cu Via Carpathia; Autostrada Lugoj–Calafat; Realizarea unei săli polivalente–multifuncţionale în Timişoara; Spital regional Timişoara; Dezvoltare aeroport Timişoara; Implementarea cu succes a Programului Timişoara Capitală Culturală 2021; Construcţia noului stadion al Municipiului Timişoara.
Acest demers vine în continuarea pasului făcut săptămâna trecută de către primarii liberali ai celor mai dezvoltate 4 oraşe din vestul ţării, Arad, Cluj, Oradea şi Timişoara. Aceştia au semnat un protocol de asociere, denumit de către presă “Alianţa Vestului”, prin care îşi propun să deblocheze dezvoltarea regiunii prin accesare directă a fondurilor de la Bruxelles.
Administraţiile conduse de către primari liberali au derulat cele mai multe proiecte din fonduri europene şi au cel mai mare grad de absorbţie al acestor fonduri.