Partidul Național Liberal > Info PNL > Întâlnirea Președintelui României cu Secretarul General al NATO, domnul Jens Stoltenberg

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a întâlnit în data de 31 ianuarie a.c., la Palatul Cotroceni, cu Secretarul General al NATO, domnul Jens Stoltenberg.

„România, după cum am spus de multe ori, susține cu fermitate consolidarea Alianței. Este cea mai puternică alianță care a existat vreodată, dar ca să rămână așa este nevoie de multă muncă. Ne bazăm pe o relație transatlantică solidă, care este indispensabilă pentru securitatea și prosperitatea spațiului euro-atlantic. În contextul deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene, am abordat relația NATO cu Uniunea Europeană. Amândoi suntem de părere că este nevoie a) de o colaborare, cooperare strânsă; b) de o implicare şi de o parte şi de alta în proiecte care se completează reciproc şi nu se concurează reciproc. Noi credem că o abordare serioasă, de perspectivă, solidă – este o abordare de tip complementar care creează sinergii. Din poziția de stat puternic, dedicat în egală măsură proiectului european şi consolidării în continuare a NATO, şi foarte important, a relației transatlantice, România va valorifica toate oportunitățile pentru susținerea dezvoltării Parteneriatului Strategic între NATO şi Uniunea Europeană”.