Partidul Național Liberal > Info PNL > Indemnizație până la 18 ani pentru copiii bolnavi de cancer – obiectiv îndeplinit de PNL!

Mii de copii bolnavi de cancer vor primi indemnizație și după ce boala a stagnat, până la vârsta de 18 ani, ca urmare a inițiativei domnului Deputat Dan Vîlceanu de modificare a unui ordin al miniștrilor de la Muncă și Sănătate, cu privire la criteriile biopsihosociale de încadrare a copiilor cu dizabilităţi în grad de handicap.

Indemnizația este de circa 1.300 de lei, nu este o sumă mare, având în vedere câte alte beneficii absurde acordă statul român. Este chiar puțin dacă ne gândim la celelalte lipsuri din spitale, de tratament și condiții normale.

În județul Gorj, conform DGASPC Gorj, la o lună și jumătate este înregistrat un copil bolnav de cancer, iar la nivel național sunt diagnosticați anual peste 500 de copii.

Totodată, domnul Deputat s-a angajat să depună ”un amendament la bugetul de stat pentru decontarea prin sistemul de asigurări de sănătate a testelor ONCOMPASS, un serviciu de diagnostic pentru terapii țintite în cancer, care este prea scump pentru mulți cetățeni, dar care ar duce la economii. Un al amendament se referă la bolnavii cu SMA – amiotrofie spinală. Doar o treime dintre bolnavi beneficiază de tratament. Ministerul Sănătății face acum o evidență a bolnavilor de SMA, în ultima statistică fiind circa 100 de pacienți, printre ei fiind și bolnavi din județul Gorj. În plus, este necesară o modificare a Codului Fiscal astfel încât persoanele cu dizabilități să poată să cumuleze indemnizația cu alte venituri.”