Partidul Național Liberal > Info PNL > PNL solicită majorității guvernamentale să solicite asistență juridică Comisiei de la Veneția

PNL consideră că procesul de elaborare a modificărilor la Legile Justiției, la Codul penal și la Codul de procedură penală nu poate înainta fără implicarea experților Comisiei de la Veneția și a experților Comisiei Europene și cere imperativ coaliției guvernamentale să nu mai amâne formularea unei solicitări oficiale în acest sens. Măcar în ceasul al doisprezecelea, liderii coaliției guvernamentale trebuie să se plieze pe solicitările Comisiei Europene, a instituțiilor europene, a tuturor celorlalți actori cu care România se află fie în parteneriat strategic, fie într-o relație de colaborare pentru că, în cazul în care nu vor accepta acest minim gest de bună intenție, acest minim semnal către partenerii noștri din Uniunea Europeană, că există intenția de a ține cont de expertiza Comisiei de la Veneția și de solicitările pertinente solicitate de Comisia Europeană, există riscul ca România să aibă de suferit și ca interesele românilor să fie grav afectate de derapajele grave ale majorității guvernamentale