Avocatul Poporului trebuie revocat

Partidul Național Liberal > Info PNL > Avocatul Poporului trebuie revocat

La sfâșitul lunii octombrie, Partidul Național Liberal a adresat Biroului Permanent cererea de revocare a Domnului Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului. Considerăm că majoritatea PSD-ALDE a făcut zid în apărarea Avocatului Poporului, acesta devenind, practic, Avocat al infractorilor. Deși creat pentru ”apărarea drepturilor și libertăților persoanelor fizice în raporturile acestora cu autoritățile publice”, Victor Ciorbea a refuzat de prea multe ori să apere cetățenii și interesele lor. Victor Ciorbea refuză să-și exercite prerogativele! OUG-uri adoptate de Guvern nu au fost contestate la CCR de către Avocatul Poporului imediat după ce au intrat în vigoare, iar când PNL a sesizat CCR, judecătorii au decis că acele ordonanțe erau neconstituționale. “ Avocatul Poporului a refuzat să sesizeze CCR în legătură cu ordonanțe care au modificat Legile Justiției, Legi care privesc economia sau sistemul de învățământ. Victor Ciorbea a refuzat să apare cetățenii de abuzurile unui guvern de tip mafiot. Pentru aceasta ar trebui să plece imediat din fruntea unei instituții care trebuie să fie autoritatea publică autonomă și independentă față de orice altă autoritate publică. Victor Ciorbea a încălcat legea și nu și-a îndeplinit atribuțiile cu bună-credință și imparțialitate, așa cum îl obliga jurământul depus în plenul Parlamentului”, consider Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan.