Partidul Național Liberal > Noutăți > “Guvernul României nu a înțeles ce înseamnă să deții președinția Uniunii Europene”

Siegfried Muresan, europarlamentar PNL și purtător de cuvânt al PPE:

”Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat astăzi că “Guvernul României nu a înțeles ce înseamnă să deții președinția Uniunii Europene”. Ce înseamnă această declarație?

În primul rând, ea confirmă că Uniunea Europeană nu mai are pic de încredere în Guvernul Dăncilă. Încrederea este principalul ingredient de care ai nevoie pentru a avea o președinție de succes a Uniunii Europene.
De ce este încrederea atât de importantă?

Deoarece, pe durata celor șase luni de zile, trebuie să ajungi la soluții care sunt bune pentru toate cele 28 de state membre ale UE, iar celelalte state membre trebuie să aibă încredere că soluțiile pe care le propui respectă valori europene și sunt bune pentru toate țările.

În plus, în cele șase luni de zile vorbești în numele întregii Uniuni Europene, iar celelalte 27 de state membre trebuie să aibă încredere că, la momentul la care vorbești public despre deciziile luate, spui exact ceea ce s-a decis în interior. De aceea încrederea este atât de importantă.

De ce a pierdut Uniunea Europeană încrederea în Guvernul Dancila? Din trei motive:
1. Din cauza atacurilor la justiție.
2. Din cauza modului în care gestionează economia. Toți indicatorii Comisiei Europene sunt pe roșu privind evoluțiile economice din România. Europa știe că Dăncilă, Dragnea Vâlcov și Teodorovici duc România în criză economică.
3. Din cauza modului în care PSD-ul își vorbește de rău propriul popor. Viorica Dăncilă a spus negru pe alb în scrisoarea trimisă președintelui Comisiei Europene după protestele din 10 august lucruri neadevărate despre românii aflați în stradă și a repetat aceste minciuni în discursul său din plenul Parlamentului European în luna octombrie.

Din toate aceste motive Uniunea Europeană nu mai are încredere în Viorica Dancila și miniștrii săi.

În plus, Uniunea Europeană știe că acești miniștri nu sunt pregătiți să conducă Europa timp de șase luni de zile. Este ca dacă trebuie să jucăm finala Ligii Campionilor, iar noi trimitem în teren o echipă retrogradată din Teleorman.”