Declarație de presă a Președintelui PNL, Ludovic Orban: Guvernul PSD-ALDE să înceteze hăituirea primarilor cu banii de la bugetul de stat și să oprească „baroniada” pentru anul electoral

Partidul Național Liberal > Noutăți > Declarație de presă a Președintelui PNL, Ludovic Orban: Guvernul PSD-ALDE să înceteze hăituirea primarilor cu banii de la bugetul de stat și să oprească „baroniada” pentru anul electoral

Declarație de presă a Președintelui PNL, Ludovic Orban: Guvernul PSD-ALDE să înceteze hăituirea primarilor cu banii de la bugetul de stat și să oprească „baroniada” pentru anul electoral

❗Guvernul Dragnea – Dăncilă își bate de joc de comunitățile locale din prin tăierea cu 30% a bugetelor locale din impozitul pe venit pentru acest an și face un șantaj politic ordinar cu banii bugetelor locale.

❗Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu vor să ia din nou cu japca banii plătiți de români pe impozitul pe venit din munca lor cinstită și în loc să ajungă la bugetele localităților în care trăiesc vor să-i împartă discreționar pentru propriile feude politice. Nu sunt banii primarilor ci banii cetățenilor pentru dezvoltarea comunităților lor.

❗Guvernarea PSD – ALDE a furat din bugetele locale peste 7 miliarde de lei anul trecut prin scamatoria fiscală cu transferul contribuțiilor sociale și reducerea impozitului pe venit – care în mod real nu a dus la reducerea taxării – ceea ce a determinat în premieră un deficit bugetar pentru administrațiile locale din România în 2018 de 2,6 miliarde de lei.

❗Anul trecut, liderii PSD și ALDE au mințit cu nesimțire că banii pierduți de primării vor fi compensați în acest an prin alocări suplimentare. În loc să-și respecte această promisiune, Guvernul Dragnea – Dăncilă se pregătește acum să mai dea un „tun” bugetelor locale și să mai ia o parte din banii din impozitul pe venit pentru a-i mulțumi pe baronii județeni fideli din PSD și ALDE.

ℹ️Cele mai afectate comunități de deciziile abuzive ale guvernului PSD – ALDE sunt administrațiile liberale care au demonstrat performanță și au generat dezvoltare economică locală, ceea ar fi dus la o creștere a încasărilor din impozitul pe venit al celor care muncesc pe raza localităților lor.

ℹ️Practic, prin tăierea sumelor cuvenite din impozitul pe venit pentru bugetele locale, guvernarea condusă de Dragnea și Tăriceanu pedepsește primarii liberali urmărind să-i facă dependenți de Guvern încălcând grav autonomia locală.

ℹ️Reducerea alocărilor bugetare pentru administrațiile locale condamnă la subdezvoltare multe orașe și comune din țară care vor fi nevoite să renunțe la proiecte locale importante de investiții și nu vor mai ajunge banii pentru servicii publice locale esențiale.

ℹ️Prin adoptarea unor astfel de decizii aberante, mai multe proiecte de infrastructură locale vor fi abandonate, siguranța cetățenilor pe stradă și a copiilor în școli va fi pusă în pericol în condițiile în care infracționalitatea este în creștere în toată țara, spitalele gestionate de administrațiile locale nu vor mai avea materialele sanitare necesare, orașele se vor umple de deșeuri dacă nu vor mai fi bani pentru salubritate iar calitatea vieții se va degrada în fiecare zi cât PSD și ALDE se vor afla la guvernare.

‼️Somăm coaliția de guvernare PSD – ALDE să respecte promisiunea din programul de guvernare de alocare a 100% din impozitul pe venit și din impozitul pe pensii de peste 2000 lei către bugetele locale.

‼️De asemenea, solicităm imperativ guvernului Dragnea – Dăncilă să respecte formula de distribuire a sumelor din impozitul pe venit cerută de primarii comunităților din România: 60% direct la bugetul localităților, 20% la bugetul județului și 20% împărțite pe formulă pentru echilibrarea bugetelor locale.

 

Ludovic Orban,

Președintele PNL