Partidul Național Liberal > Noutăți > Gabriel Andronache: Păcălind pensionarii cu legi neconstituționale, PSD refuză să mărească pensiile

Deputatul liberal Gabriel Andronache, in cadrul unui comunicat de presa explica cum, păcălind pensionarii cu legi neconstituționale, PSD refuză să mărească pensiile. CCR a declarat legea pensiilor neconstituțională pentru că a fost scrisă prost, cu noțiuni a căror înțeles nu pot fi descifrate de cetățeni.

– PSD a promis că va mări pensiile în campania electorală din 2016.

– Suntem în 2019. Au trecut aproape 3 ani de la alegerile din 2016 și pensionarii încă așteaptă.

– După trei ani PSD a făcut o lege a pensiilor care putea fi adoptată în primele 3 luni după alegerile din 2016. O lege scrisă atât de prost încât și Curtea Constituțională a râs de inițiatori.

– Curtea Constituțională, în motivarea deciziei prin care a declarat legea pensiilor ca neconstituțională, ia peste picior Guvernul și majoritatea parlamentară arătând:

„[…] limbajul folosit în legea supusă controlului de constituţionalitate este unul impropriu, în sensul că noţiunea de „plăteşte” este folosită atât în privinţa subiectului de drept din venitul căruia se prelevează contribuţia, cât şi în privinţa subiectului de drept care reţine şi virează contribuţia”. „[…] termenii nu trebuie folosiţi amalgamat, ci distinct, pentru că fiecăruia i se ataşează un anumit conţinut juridic”.

– Este important să știe milioanele de cetățeni care așteaptă mărirea pensiilor că  PSD-ALDE nu are intenția de a-și ține promisiunea. Dacă ar dori cu adevărat să crească pensiile, ar legifera corect și constituțional…sau ar respecta legea în vigoare și ar indexa pensiile astfel încât acestea să crească chiar de astăzi cu 9%.