Florin Roman: PSDragnea își bate joc de eroii neamului

Partidul Național Liberal > Noutăți > Florin Roman: PSDragnea își bate joc de eroii neamului

Deputatul liberal, Florin Roman, atrage atenția, într-un comunicat de presă, asupra faptului că 60.000 de invalizi, veterani și văduve de război sunt batjocoriți de PSD si Dragnea.

Mizeria și sărăcia in care se zbat mulți dintre cei peste 60.000 de invalizi, veterani și văduve de război, dramele personale ale unor eroi medaliați pentru curajul de pe front, ajunși sa cerseasca, m-au determinat sa inițiez un proiect de lege pentru creșterea valorii îndemnizațiilor acestor categorii la nivelul celor ale revoluționarilor„, transmite Florin Roman.

De asemenea, deputatul PNL Florin Roman, arata halul în care au ajuns veteranii și văduvele de război, faptul că trăiesc pe indemnizații foarte mici, în timp ce PSD si ALDE au respins o propunere legislativă prin care indemnizațiile veteranilor ajungeau la nivelul salariului minim pe economie.

La ora actuala, un veteran sau vaduva de război este pur și simplu umilit de PSDragnea, care prin OUG 103/2019 oferă incredibila indemnizație de…600 de lei. Total insuficient măcar pentru plata medicamentelor, pentru ca de o viața decenta nici nu poate fi vorba. Urmare a prevederilor OUG 103, majoritatea PSD-ALDE din Senat a dat un raport de respingere propunerii legislative prin care indemnizațiile și veteranilor ajungeau la nivelul salariului minim pe economie, înmulțire cu acel coeficient aplicabil revoluționarilor. Și care ar fi generat un venit mediu de circa 2000 de lei, pentru invalizi, veterani și văduve de război, din care eroii noștri ar fi putut măcar sa aibă o batranete decenta„, se arată în comunicat.

Cu cinism, senatorii puterii au respins propunerea PNL, explică Florin Roman. „Vom continua lupta in Camera Deputatilor, pentru ca este inadmisibil sa fie bani pentru pensiile speciale ale parlamentarilor, iar cei care au luptat pe front pentru apărarea țării sa fie bătaia de joc a guvernului PSDragnea. Totodata, in calitate de deputat PNL, săptămâna viitoare voi depune un nou proiect de lege, pentru indexarea anuală, cu rata inflației a îndemnizațiilor invalizilor, veteranilor și văduvelor de război. Eroii noștri nu trebuie uitați niciodată și nici intr-un caz umiliți, așa cum face cu ei PSDragnea! Au găsit 46 de milioane de euro pentru subvenția PSDragnea, dar refuza sa aducă indemnizațiile invalizilor, veteranilor și văduvelor, măcar la nivelul îndemnizațiilor plafonate ale revoluționarilor, discriminați și ei, prin „înghețarea” la nivelul de anul trecut prin celebra OUG 114. O bătaie de joc la adresa eroilor care au luptat pe front și a celor care au înfruntat regimul Ceaușescu!„, concluzionează liberalul la finalul comunicatului.