Florin Cîțu – „Tovarășul de la finanțe, un ipocrit!”

Partidul Național Liberal > Noutăți > Florin Cîțu – „Tovarășul de la finanțe, un ipocrit!”

Florin Cîţu, senator PNL:
„Tovarășul de la finanțe, un ipocrit!
Așa zisul ministru este supărat pe declarațiile colegilor din Parlament. Îl deranjează subsemnanutul. Mai ales analizele mele care sunt confirmate de realitatea economică și datele oficiale.

De câteva luni amenință cu schimbarea legii în așa fel încât parlamentarii să răspundă penal pentru declarații. Când face aceste propuneri, singur fără adversar în emisiunile televiziunilor prietene, se prezintă ca un om integru și responsabil.
Să fim serioși. Un ipocrit.

Și am să vă demonstrez acest lucru foarte simplu.
În decembrie 2017 prin art. 19 al OUG 90, funcționarul fără un minut lucrat în sectorul privat, se pune la adăpost de la responsabilitățile funcției de ministru al finanțelor așa cum sunt ele prezentate în legea 69/2010 (legea responsabilității fiscale).

Concret. Așa zisul ministru al finețelor nu este responsabil dacă informațiile din buget și strategia fiscală sunt incorecte, dacă nu se respectă principiul responsabilității fiscale sau dacă nu sunt respectate țintele din buget și strategia fiscală. Acest brav luptător pentru dreptate și responsabilitate își dă singur legi care îi permit să nu răspundă cu funcția sau penal pentru că este incompetent și mincinos.

Și mai simplu. Tovarășul vrea funcția, dar nu vrea și responsabilitățile care vin cu această funcție. Dar ar vrea ca toți cei care îl critică și îi arată cât este de incompetent să plătească penal pentru declarațiile lor. Un ipocrit.
Și totuși vreau să-i mai dau o șansă să arate că nu este ipocrit și iresponsabil. În aceste zile intră la dezbatere și vot în Senat proiectul meu de lege (L536/2018) care abrogă art. 19 din OUG 90/2017. Tovarășul de la finanțe trebuie să voteze acest proiect de lege și să le spună și PSD-iștilor să voteze (în guvern s-a opus acestui proiect de lege). Asta dacă nu are nimic de ascuns și nu este doar o trompetă ca restul trompetelor PSD-iste.
Ai curaj, tovarășe?

#2020RomaniaFaraPSD #romaniitrebuiesastie
P.S. Nu, nu eu am scris moțiunea de la Camera Deputaților. Nu am avut nicio legătură. Dacă o scriam eu, simțeai.”