Florin Cîțu: Soluții!

Partidul Național Liberal > Noutăți > Florin Cîțu: Soluții!

În 30 de ani PSD-șitii:
– au introdus socialismul cu „fața umană”, 
– proprietatea privată este un moft
– „schimbarea” se face doar cu oameni din sistem
Efectul? România este astăzi cea mai săracă țară din UE cu cea mai mare diasporă (peste 4 milioane de români).

Evident, astăzi România are o problemă cu lipsa forței de muncă.
Soluțiile PSD – bani de la buget angajatorilor dacă angajează șomeri (într-o economie cu deficit de muncă. da, așa sunt de proști), creșterea salariilor în sectorul bugetar, creșterea salariului minim mai rapid decât productivitatea sau alte subvenții similare (start-up nation, investește în tine etc). (așa cum am mai spus toate aceste programe vor dispărea din prima zi de guvernare PNL dacă nu arată că pentru fiecare leu cheltuit economia produce 1.1 lei).

Toate aceste programe au efectul invers pentru situația economică din România astăzi.
În sesiunea trecută am introdus un proiect de lege care relaxa pentru 5 ani condițiile pentru importul de forță de muncă din spațiul extracomunitar. Introduceam două schimbări- să nu se mai ceară salariul mediu pe economie și să nu mai fie obligați angajatorii din sectorul privat să echivaleze diplomele celor pe care îi aduc din afară.

Prima măsură elimina o discriminare pe piața forței de muncă și oferea o soluție imediată antreprenorilor din România care acum sunt forțați să-și mute afacerile în alte țări. A doua măsură reduce birocrația.

Cu toate acestea, ieri, în plenul Senatului, PSD+ALDE+UDMR au votat împotrivă. Încă o dovadă că distrugerea economică a României este un lucru premeditat și făcut la ordin.
Încă un exemplu. Așa cum v-am promis am introdus un amendament la legea spălării banilor care ridică pragul pentru care băncile trebuiau să raporteze tranzacțiile de la 2000 de euro la 1000 de euro. Amendamentul a fost aprobat atunci când eu eram prezent în comisie și l-am susținut. După ce am plecat din comisie, PSD a votat din nou și a respins amendamentul meu. Înțeleg că au luat totuși pragul de 1000 de euro și l-au introdus în alt amendament. Ăștia sunt. Mai mult nu pot. (bineînțeles că așa cum v-a obișnuit Teodorovici a mințit și nu a venit cu amendamentul de creștere a pragului)

#DeschideOchiiRomania #romaniitrebuiesastie

P.S. Revin cu mai multe detalii despre jaful pe care îl acoperă PSD prin neimplementarea memorandumului cu KasMunayGaz și raportul asupra economiei.”