Florin Cîţu: PSD nu se poate ascunde de cifrele din economia reala. Guvernele PSD cresc taxarea economiei. Asta stim cu totii. Dar guvernele Dragnea au sarit calul.

Partidul Național Liberal > Noutăți > Florin Cîţu: PSD nu se poate ascunde de cifrele din economia reala. Guvernele PSD cresc taxarea economiei. Asta stim cu totii. Dar guvernele Dragnea au sarit calul.

Gainaria fiscala Dragnea -Valcov arata asa: aceiasi bani in buzunarele romanilor dar cu 40% mai mult (fata de 2016) in buzunarele lui Dragnea.

In guvernarea Dragnea, venitul net nu a crescut in mod special daca ne uitam la evolutia istorica. Dar a crescut suprataxarea!

Va prezint doua grafice.

In primul grafic vedeti evolutia venitului brut versus venitul net. Chiar si PSD-istii ar vedea ca venitul NET creste dar urmareste trend-ul istoric. Nimic special acolo. Dar chiar si PSD-istii vad ca in 2018 venitul BRUT a avut un salt care reprezinta o deviere de la evolutia istorica. Da, este vorba de gainaria fiscala a lui Valcov.

In al doilea grafic prezint diferenta dintre venitul brut si cel net ca procent din venitul brut. Altfel spus arat cat din venitul brut se duce la stat.

Pana sa ajungem la Dragnea, sa ne uitam putin in trecut. Guvernul Nastase a crescut taxarea crescand acest procent de la 24% la 30%. In 2005 a castigat dreapta si a introdus “cota unica” iar acest procent a scazut de la 29% la 23%.

PSD suprataxeaza, oricand si oriunde.

Dupa 2005, procentul din venitul brut care a mers la stat a crescut constant. In perioada 2005-2016 a crescut de la 23% la 28%.

Asta pana a venit Dragnea cu gasca lui la guvernare. In 2018 procentul din venitul brut care merge la stat a crescut de la 28% la 40%! Asta da foame de bani la buget. Si tot au un deficit record. In acelasi timp au scazut la minim istoric procentele alocate investitiilor!

Ce face PSD cu banii in plus pe care ii ia cu japca din economie? Plateste pensii speciale (care trebuie sa dispara) si ii transfera catre buzunarele PSD-istilor prin tot felul de programe „speciale”.

Guvernele Dragnea arata o noua dimensiune a incompetentei. In special cei din guvernul Dragnea 3. Sa iei mai mult cu 40% din venitul brut si tot sa ai un deficit record arata clar ca ori esti hot ori esti un administrator foarte prost. Sau amandoua

Florin Cîţu,

Senator PNL