Partidul Național Liberal > Comunicate de Presă > Florica Chereches: Cât să mai aștepte ONG-urile până încheiati “procesul de avizare externă”, domnule ministru Budăi?

Deputatul liberal, Florica Chereches sustine ca ONG-urile, deși preiau o mare parte din problemele societății, ocupându-se de persoanele vulnerabile, nu sunt sprijinite de actualul guvern, ba dimpotrivă, sunt permanent împovărate de noi cerințe care presupun eforturi uriașe. Iar când e vorba să primească ceva ce li se cuvine, promis de Guvern, au de așteptat nepermis de mult.

Intr-un comunicat de presă, deputatul Florica Chereches explică: “La începutul lunii martie, am adresat o intrebare ministrului muncii cu privire la aprobarea standardului minim de cost pentru servicii sociale, iar răspunsul primit este halucinant.

De asemenea, această arată că pe site-ul Ministerului Muncii a fost publicata, in luna noiembrie a anului trecut, o dezbatere pe marginea Proiectului de Hotarare care stabileste noi standarde de cost pentru serviciile sociale si care prevede faptul ca acesta va intra in vigoare in luna ianuarie 2019 si totusi, desi ne aflam in luna aprilie, acesta nu a intrat in vigoare, explicand ca, motivul invocat de Ministerul Munci ar fi ca acesta se afla in procesul de avizare externa.