Emil Boc – „Centenar 2018: 100 de idei pentru România“

Partidul Național Liberal > Noutăți > Emil Boc – „Centenar 2018: 100 de idei pentru România“

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a identificat, în cadrul evenimentului „Centenar 2018: 100 de idei pentru România“ șase idei pentru dezvoltarea României:

1. Utilizarea maximală a fondurilor europene – îmbunătățirea ratei de absorbție și realizarea procesului de regionalizare pentru a putea depune proiectele direct la Bruxelles, fără să fie nevoie de intermedierea ministerelor de la București;
2. Grad mai mare de utilizare a banilor publici pentru infrastructură și locuri de muncă – prin investiții se asigură locuri de muncă, care reprezintă și cea mai bună formă de protecție socială;
3. Deficit special pentru dezvoltarea economică și infrastructură – România poate solicita, pentru a reduce decalajul față de țările dezvoltate din UE, respectând un deficit bugetar de 3%, și să acorzi 2% din PIB, bani aprobați de Uniune, împrumutați de la Banca Europeană și care să fie destinați exclusiv dezvoltării;
4. Digitalizare și resursa umană – 90% din slujbele viitorului vor avea o puternică componentă digitală dar 44% din populația Uniunii Europene nu are competențe digitale;
5. Menținerea forței de muncă în România – îmbunătățirea calității vieții, adică servicii medicale, educație, petrecerea timpului liber și, în al doilea rând, salarii mai mari decât în alte părți, chiar dacă nu la nivelul celor din Uniunea Europeană;
6. Educația – să stimulezi acel ecosistem de inovare, care nu se creează peste noapte, ci printr-un curiculum de la clasa zero până la clasa a 12-a și după aceea în universități.