Partidul Național Liberal > Noutăți > Elementului cel mai important pentru apărarea României este procentul de 2% din PIB

Ovidiu Raeţchi, deputat PNL:

S-au desprins câteva concluzii îngrijorătoare, în primul rând situația elementului cel mai important pentru apărarea României, și anume, procentul de 2% din PIB care ar trebui să meargă din nou, anul acesta, către Apărare. Îngrijorarea noastră este că nu se va întâmpla, din nou, anul trecut am închis undeva la 1,87%, anul trecut în decembrie aveam o raportare de 1,52 și probabil că vom ajunge undeva la 1,82, ceea ce ne arată din nou că PSD nu este capabil să gestioneze acest domeniu.

⁉ În al doilea rând, plecând și de situația licitației pentru Corvete, pe care ați văzut-o, am decis să solicităm ca la prima reuniune a Comisiei pentru Apărare, să-l chemăm pe ministrul Leș în fața Comisiei ca să ne explice cum stăm cu programele pentru modernizare pentru că avem întârzieri foarte mari și iată, s-a ajuns în situația bizară în care un Guvern sesizează singur Parchetul în privința propriei incompetențe sau propriei corupții, sau pentru a boicota un program vital de modernizare în zona Mării Negre unde după toate blocajele pe care le avem în zona aeriană, după cum știți am avut MIG-urile blocate la sol în cursul anului trecut iar avioanele noi nu au putut să decoleze în iarnă, avem această problemă cu a doua blocare a licitațiilor pentru Corvete.

↗ În al treilea rând, solicităm din nou ministrului Leș să renunțe la acea procedură de suspendare a numirii generalului Ciucă în fruntea Statului Major al Apărării pentru că Armata Română nu este în situația, în contextul foarte dificil în care ne aflăm, să aibă pusă la îndoială structura sa de conducere după toate plecările de la nivelul armatei, în cursul anului trecut. Acestea sunt cele trei domenii pe care ne-am concentrat.