Florin Cîțu – Remanierea nu ajunge. Trebuie să plece toți!

Partidul Național Liberal > Noutăți > Florin Cîțu – Remanierea nu ajunge. Trebuie să plece toți!

Florin Cîțu, liderul senatorilor liberali:
„Remanierea nu ajunge. Trebuie sa plece toti!

Prabusirea economiei in cifre recunoscuta oficial de Comisia Nationala de Strategie si Prognoza.

La inceputul anului Comisia Nationala de Strategie si Prognoza la ordinul duoului toxic pentru Romania, Dragnea – Valcov, “estima” indicatorii economici care au stat la baza legii bugetului. Totul trebuia sa dea bine pe hartie, ca asa a zis sefu’.

Dupa 10 luni avem dovada ca au mintit. Sunt acolo oameni care stiu foarte bine acest lucru dar stiu ca nu pot sa lucreze in sectorul privat asa ca mint pentru Dragnea.

Exemple.

CNSP promitea o crestere economica de 6.1% pentru 2018. Acum, dupa ce a reasezat datele sa iasa rectificarea pozitiva, estimeaza o crestere economica cu 2 puncte procentuale mai mica pentru 2018!!

Despre preturi, CNSP ne garanta o rata medie a inflatiei pentru 2018 de 3.1%. Acum, dupa dezastrul din economie, recunoaste esecul minciunilor PSD-iste si estimeaza o rata medie de 4.7%!!! Asta doar pentru preturile bunurilor de consum.

Cea mai grava manipulare a CNSP+Dragnea+Valcov apare la estimare deflatorului-dinamica tuturor preturilor din economie. La inceputul anului promitea o crestere a preturilor de 2.1% iar acum recunoaste efectele devastatoare ale guvernarii si estimeaza o crestere a preturilor de ….5.9% in 2018!!!

Este clar ca nici CNSP care raspunde direct la ordinele lui Dragnea+Valcov nu mai poate maslui foarte mult datele. Este caz penal totusi. Dezastrul din realitatea economica i-a lovit si pe ei peste ochi.

Dar CNSP recunoaste doar partial dezastrul, deocamdata. Care este de fapt situatia REALA din economie?

Veniturile la buget mai confirma prabusirea. Mai mici cu 12 miliarde de lei dupa 9 luni fata de ce era estimat la inceputul anului.

Sau putem sa mai vedem o fata a dezastrului daca ne uitam la reducerea cheltuiellor bugetate pentru investitii, la concedierile din sectorul bugetar, dobanzile din ce in ce mai mari pe care le cer investitorii cand imprumuta statul roman.

Si mai avem dovezi.

Investiille straine directe sunt la minim istoric.

In fine, situatia economica fragila este surprinsa si de gradul de acoperire a datoriei publice din rezervele de la BNR care a scazut la 72% fata de 80% la inceputul anului. Asta chiar e dura si explica de ce cresc asa rapid dobanzile.

Pe scurt:

– cresterea eonomica se prabuseste
– preturile explodeaza
– investitorii ne ocoloesc
– investitiile sunt taiate
– deficitul bugetar explodeaza (se incaseaza mai putin decat se cheltuie = imprumuturi si taxe mai multe si mai mari)
– dobanzile cresc si pun frana si mai tare economiei

La finalul lui 2018 avem o economie care se prabuseste, in care cresc preturile dobanzile si din care forta de munca continua sa plece cu o viteza de 300 de tineri pe zi.

Oare este asa de greu sa estimam ce urmeaza? Nu. Dragnea-Valcov au aruncat economia in criza. Nici macar institutiile statului care respecta cu sfintenie ordinele lui Dragnea, nu mai pot ascunde asta.

O remaniere nu rezolva problema Romaniei. Trebuie sa plece toti!”

#2020RomaniaFaraPSDsiALDE #FaraCompromisuri