Partidul Național Liberal > Noutăți > Siegfried Muresan – Am încheiat negocierile pe Bugetul UE 2019 fără un acord final

Siegfried Muresan, purtător de cuvânt al PPE și europarlamentar PNL:

„Am încheiat negocierile pe Bugetul UE 2019 fără un acord final. Guvernele statelor membre refuză să aloce un buget adecvat pentru creșterea economică și siguranța oamenilor. Responsabilă este Președinția austriacă a UE care nu a reușit să producă consens între cele 28 de state și să aibă o poziție acceptabilă pentru Parlamentul European.
Dacă nu reușim să adoptăm bugetul până la finalul anului, Președinția română a Consiliului Uniunii Europene, care începe la 1 ianuarie 2019, va avea de suferit și va fi, „de facto”, blocată. Vom funcționa după bugetul din 2018, deci se va ține cont de prioritățile anului anterior. Ca atare, nu vom putea progresa pe prioritățile noastre de mandat, oricare vor fi ele, fiindcă nu se regăsesc în bugetul din 2018. În plus, Guvernul României va trebui să gestioneze această situație de criză.”