Partidul Național Liberal > Noutăți > Discursul Președintelui Ludovic Orban, la Cotroceni, cu ocazia semnării Acordului Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României

Presedintele PNL, dl. Ludovic Orban a participat azi, la invitația Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la ceremonia publică de semnare a Acordului Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României.

Va redam, mai jos, discursul liderului PNL, dl. Ludovic Orban:

Domnule presedinte, stimate doamne, stimați domni,

Mă bucur că am ocazia să îmi pun semnătura pe un document extrem de important, care poate să pună bazele realizării unei democrații autentice în România, care să se bazeze pe valorile, principiile și normele europene, care se bazează pe respectarea cu sfințenie a drepturilor și libertăților individuale ale cetățenilor, pe respectarea statului de drept, a independenței justiției, a liberului acces al cetățeanului la justiție, care să se bazeze pe o competiție onestă între cetățenii României și care să permită fiecărui cetățean român să își găsească dreptatea în societatea democratică românească.

Încă de la înființarea sa, Partidul Național Liberal, a acționat constant, hotărât, cu determinare pentru ca România să devină cu adevărat o țară europeană, o țară dezvoltată, o țară respectată, o țară care să stea pe picior de egalitate la masa deciziilor la nivelul Uniunii Europene.

Pentru România nu există altă cale decât o integrare și mai serioasă, și mai profundă, o integrare, care să permită României să își fructifice toate oportunitățile și avantajele de care dispune și care să permită cetățenilor români să aibă toate câștigurile, beneficiile, pe care le pot obține din statutul pe care îl are România de țară a Uniunii Europene.

În ceea ce privește obiectivele cuprinse în acest pact sunt obiective pentru care alături de președintele României, Klaus Iohannis, milităm, iar mai ales de doi ani și jumătate suntem angajați, alături de președintele României și de partenerii din opoziție, într-o bătălie extrem de dură în care am apelat la toate mijloacele constituționale și legale, într-o bătălie pe care am dus-o alături de foarte mulți cetățeni români, care au ieșit în stradă să își apare drepturile, să apere democrația în România, o bătălie care, iată, că prin inițiativa președintelui de a declanșa acest referendum și prin voința exprimată de cetățeni, pare a fi o bătălie care va fi câștigată în avantajul cetățenilor români.

Semnătura pe care mi-am pus-o pe acest document reprezintă un angajament din partea întregului Partid Național Liberal de a fi alături de președintele României, pentru a transpune în fapt obiectivele din acest pact și voința exprimată de cetățenii români pe data de 26 mai, atât în cadrul referendumului cât și în cadrul alegerilor pentru Parlamentul European.

Sunt convins că orice formațiune politică care nu va ține cont de voința oamenilor va dispărea de pe scena politică, pentru că suveranitatea aparține poporului, iar cei care dețin puterea în societate sunt cetățenii, iar aceia care nu ascultă de voința cetățenilor, mai devreme sau mai tărziu, vor dispărea.

Din acest motiv, consider că acest pact național trebuie să fie asumat de orice formațiune politică și de orice om politic care își iubește țara, care respectă legea, care dorește binele acestei țări și care dorește cu adevărat ca România să fie o țară europeană respectată, apreciată de toți partenerii noștri.