Deputat Kiss Janos: Guvernul a adoptat proiectul de lege privind desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, așa numita Secție Specială

Partidul Național Liberal > Noutăți > Deputat Kiss Janos: Guvernul a adoptat proiectul de lege privind desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, așa numita Secție Specială
 Guvernul a adoptat proiectul de lege privind desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, așa numita Secție Specială. Secția Specială a fost înființată de PSD-iști cu scopul de a o folosi politic împotriva magistraților curajoși care lucrau pe dosare ale oamenilor politici.
De aceea, PNL a promis în campania electorală că va desființa această secție, și că va asculta astfel de glasul magistraților onești din sistem dar și că va ține cont de opinia partenerilor noștri europeni.
La înființarea secției speciale, CSM a dat aviz negativ. În plus, în raportul MCV și experții Comisiei Europene au criticat înființarea acestei structuri.
Desființarea Secției Speciale este necesară pentru a continua să corectăm ce au stricat cei de la PSD în Justiție și pentru ca România să aibă un raport favorabil al MCV, mecanismul prin care Comisia Europeană analizează stadiul justiției din România.
Mandatul actualului Guvern este să avem cât mai rapid îndeplinite condițiile pentru ridicarea MCV. Este un lucru necesar astfel încât să eliminăm orice motive care ne-ar împiedica să aderăm la Spațiul Schengen.
Recent, CSM a dat aviz negativ desființării SS însă din alte considerente, nu pentru că s-ar împotrivi desființării secției.
Dosarele cu magistrați vor fi redistribuite către parchete, totul durează 5 zile.
La SS există 6.000 de dosare nesoluționate. Secția a fost total ineficientă, în toată activitatea sa nu a dus niciun dosar până la capăt. Nu există nicio condamnare pe baza unui dosar făcut de această secție.