Partidul Național Liberal > Noutăți > Declarațiile președintelui PNL, Ludovic Orban, la finalul reuniunii de astăzi a miniştrilor de externe PPE

Declarațiile președintelui PNL, Ludovic Orban, la finalul reuniunii de astăzi a miniştrilor de externe ai Partidului Popular European (PPE)

„Un buget science fiction, pentru că se bazează pe nişte ficţiuni în ceea ce priveşte bazele acestui buget, respectiv o rată a inflaţiei de 2,8%. Să ne aducem aminte că rata anuală a inflaţiei, care era aproape zero în momentul la care PSD-ALDE s-au instalat la guvernare, a ajuns la nivel extrem de ridicat, 5,4 rata anualizată, şi la ora actuală este 4,6 rata anualizată, ori, în condiţiile în care leul s-a prăbuşit, în condiţiile în care vor avea loc scumpiri în lanţ datorate creşterii costurilor cu energia electrică, cu gazul natural, evident că vom avea un puseu inflaţionist şi evident că rata inflaţiei propusă în acest buget – de 2,8% – este science fiction, este o minciună.

Cursul de schimb euro-leu, deşi era 4,76, în proiectul de buget e stabilit 1 euro 4,67 lei. Este o minciună gogonată, pentru că tendinţa va fi de slăbire în continuare a leului, pentru că fenomenele negative care se petrec în economie cu siguranţă vor afecta şi puterea leului şi implicit vor duce la continuarea scăderii leului în raport cu euro.”