Partidul Național Liberal > Noutăți > Declaratii de presa comune ale presedintelui PNL, Ludovic Orban si a presedintelui PPE Joseph Daul, la Sibiu

Prezenti la Sibiu, la  Summit-ul Partidului Popular European, care se va desfasura maine, 9 mai, înaintea reuniunii Consiliului European, presedintele PNL, Ludovic Orban si presedintele PPE Joseph Daul, au sustinut o conferinta de presa comuna.

Ludovic Orban: „Avem plăcerea de a face o conferință de presă împreună cu președintele Partidului Popular European, domnul Joseph Daul, președintele celui mai puternic partid de la nivel european, partid care la ora actuală deține președinția Comisiei Europene, președinția Consiliului European și președinția Parlamentului European, partidul care în toate sondajele de opinie se profilează ca și câștigător al alegerilor europene care vor avea loc în data de 26 mai. Astăzi și mâine, împreună cu Partidul Popular European avem organizate mai multe evenimente, începând cu ora 16,00. Președintele Partidului Popular European, domnul Joseph Daul și secretarul general al Partidului Popular European, domnul Antonio Lopez-Isturiz, vor participa la reuniunea Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal împreună cu candidații partidului la Parlamentul European și împreună cu cei mai importanți reprezentanți ai Partidului Național Liberal în administrația locală.

La această reuniune vom dezbate agenda europeană, vom discuta despre alegerile europene și de asemenea, despre viziunea Partidului Popular European asupra viitorului Europei pentru o Europă puternică, democratică, apropiată de cetățean, o Europă competitivă, o Europă care să ofere o șansă fiecărui cetățean al Europei.

În cursul zilei de mâine va avea loc Summit-ul Partidului Popular European, un Summit extrem de important care se va organiza înaintea reuniunii Consiliului European. La Summit-ul Partidului Popular European care va fi condus de domnul președinte al Partidului Popular European, domnul Joseph Daul, vor participa cei mai importanți lideri europeni, șefi de state, de guverne, președintele Klaus Iohannis, cancelarul german, Angela Merkel, de asemenea, mai mulți premieri ai statelor europene dintre care menționez cancelarul Austriei, premierul Croației, premierul Bulgariei, președintele Ciprului. De asemenea, vor participa cei mai importanți lideri ai instituțiilor europene și anume: Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintele Consiliului European, Donald Tusk și președintele Parlamentului European Antonio Tajani.

În cursul acestei reuniuni importante, cruciale, a Partidului Popular European, Partidul Popular European va definii o viziune clară asupra viitorului Europei și va arăta că este pregătit să continue programul de dezvoltare a Europei, de întărire a Europei, programul de apropiere a Europei de cetățenii săi și de asemenea, un program de asigurare a unei Europe unite care să fie extrem de competitivă pe plan mondial.

Vă mulțumesc! Îi dau cuvântul în continuare domnului președinte al Partidului Popular European, domnului Joseph Daul, urându-i bun venit în România și mulțumindu-i încă o dată pentru parteneriatul extrem de trainic și de puternic pe care îl avem la nivel european.”

Joseph Daul: „Bună ziua tuturor! Vreau să încep prin a mulțumi domnului  Ludovic  Orban și PNL pentru primirea călduroasă pe care mi-au făcut-o la Sibiu. România este o țară importantă pentru Partidul Popular European și pentru mine personal, pentru că am vizitat această țara și când eram președinte al Comisiei de Agricultură.

Sigur că avem legături puternice cu PNL și o colaborare strânsă cu domnul Ludovic Orban, o excelentă colaborare cu Marian Marinescu, care era vicepreședinte pe durata mandatului meu de președinte al PPE și care acum se ocupă de chestiunile bugetare și de asemenea, vreau să subliniez rolul important pe care îl are domnul Siegfried Mureșan.

PNL și partidele de centru dreapta din PPE din România, reprezintă de altfel niște aliați importanți pentru această campanie electorală. Împreună apărăm valorile pe care le împărtășim și care ne unesc și spunând aceste lucruri mă gândesc la țara dumneavoastră și anume, o justiție independentă, statul de drept, democrația, libertatea și solidaritatea.

De asemenea, aceste elemente sunt foarte importante pentru noi, pentru toți și pentru mine personal și mă gândesc și la cetățenii europeni atunci când evoc aceste noțiuni cum ar fi, justiția independentă, statul de drept și lupta împotriva corupției.

Un vot pentru PNL este de altfel un vot care permite să întărească rolul României în Europa și Partidul Național Liberal este singurul care  poate câștiga alegerile  înlăturând PSD de la putere. Pe 26 mai PNL reprezintă schimbarea și poate aduce un nou suflu României punând capăt haosului generat de PSD.

PNL reprezintă vocea cea mai importantă a României la Bruxelles și singurul partid de centru dreapta, care are deopotrivă puterea, experiența și influența europeană pentru a reprezenta cât mai bine interesele României și a românilor la scară europeană.

De asemenea, vreau să salut curajul și hotărârea românilor care au ieșit în stradă ca să își exprime dezacordul față de direcția în care se îndreaptă țara lor. PNL și întregul Partid Popular European îi ascultă cu mare atenție. Alături de PNL, Partidul Popular European trebuie să aducă răspunsuri concrete la neliniștile resimțite de români și de cetățenii europeni. De aceea, vreau să mai subliniez și anumite lucruri și am să vă dau câteva exemple. Știu că PPE este un partid mai vechi la scară europeană, se spune adesea că Europa nu se simte foarte bine, însă să ținem cont de faptul că avem de-a face aici cu fondatorii Europei, cei care au pus bazele ei acum 70 de ani. Este important faptul că niciodată nu mai putem vedea efectele războiului, ci dimpotrivă, pacea și prosperitatea.

Știu că adesea, cifrele nu stârnesc prea mare interes când avem de-a face cu asemenea discuții, dar vreau să vă reamintesc ultimele date, date publicității de Comisia Juncker. Este vorba de crearea a 13 milioane de noi locuri de muncă și de o rată de creștere, care a ajuns la 2% în cursul ultimului deceniu, ca și de o rată a șomajului, care este cea mai mică, înregistrată în Uniunea Europeană, cu 28 de membrii, din anul 2000 și anume 6,5%. Suntem deci pe drumul cel bun și nu trebuie să ne oprim. Tocmai de aceea,   vă încurajez să mergeți să votați pe 26 mai, să votați pentru schimbare, pentru o Românie puternică într-o Europă puternică. Acest vot înseamnă Partidul Național Liberal.”