Decizii – Biroul Executiv al Partidului Național Liberal

Partidul Național Liberal > Noutăți > Decizii – Biroul Executiv al Partidului Național Liberal

Ludovic Orban, președintele PNL, alături de Florin Cîţu, Siegfried Muresan, Lucian Bode și Cupşa Ioan, în declarații la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL:

Astăzi, Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a decis:

1. Aprobarea raportului privind starea economiei și elaborarea de către Comisia de buget și finanțe a partidului a unui proiect de buget alternativ pentru 2019 care să ducă la reducerea inflației și a dobânzilor bancare.

2. Solicită dezbaterea în regim de urgență a prevederilor normative pentru liberalizarea transportului rutier de persoane care în actualele condiții riscă să paralizeze România în perioada următoare.

3. Solicită Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului sesizarea Comisiei de la Veneția privind ordonanțele de modificare a legilor Justiției și asistența experților europeni la dezbaterile pe modificările Codurilor penale.

4. Aprobarea proiectului de lege inițiat de Partidul Național Liberal pentru traspunerea în legislația națională a recomandărilor Comisiei de la Veneția privind modificările adoptate la legile Justiției.

5. Aprobarea și depunerea solicitării de revocare a lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului.

6. Susține în cadrul negocierilor dintre Parlamentul European și Comisia Europeana privind bugetul european pentru 2019 alocarea a 50 milioane de euro pentru fermierii afectați de pesta porcină.