Daniel Buda – Pesta Porcină Africană

Partidul Național Liberal > Noutăți > Daniel Buda – Pesta Porcină Africană

Europarlamentarul Daniel Buda, președintele #PNL Cluj:

↗️ PNL este singurul partid care se implică activ în informarea şi sprijinirea concretă a românilor cu privire la Pesta Porcină Africană! Ceea ce nu face PSD la Guvernare, face PNL în opoziţie!

↗️ În contextul în care Pesta Porcină Africană bate la porțile județului Cluj, Partidul Naţional Liberal continuă campania începută anul trecut, de informare a cetăţenilor cu privire la efectele Pestei Porcine Africane, modalitatea de transmitere, depistare şi combatere a maladiei precum şi măsurile concrete luate de PNL în vederea sprijinirii fermierilor.

La ora actuală, bilanţul privind efectele Pestei Porcine Africane este unul extrem de sumbru: 297 de localităţi din 16 judeţe, însumând 1127 de focare dintre care 18 în exploataţii comerciale şi aproximativ 364.539 de porci eliminaţi. Suntem ţara cea mai afectată de Pesta Porcină Africană din istoria Uniunii Europene şi nici măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, Ministerul Agriculturii şi ANSVSA nu se fac vinovaţi de dezastrul pe care l-au generat. Este strigătoare la cer drama pe care micii şi marii fermieri o trăiesc în mediul rural şi nu numai, acolo unde porcul din bătătură nu doar că era singurul mijloc de venit însă era şi principala sursă de hrană. Este adevărat că Pesta Porcină Africană nu este uşor de gestionat însă nu este imposibil. Iar dacă ministrul Petre Daea ar avea un minim de interes să privească la alte state membre care s-au confruntat de-a lungul timpului cu Pesta Porcină Africană, ar vedea că soluţii sunt, doar trebuie să vrei să le pui în aplicare.

↗️ În calitate de membru al Comisiei de Agricultură din Parlamentul European am avut zeci de poziţii în ultimul an de zile pe acest subiect şi am oferit inclusiv soluţii la combaterea Pestei însă, de fiecare dată, ministrul Petre Daea a adoptat poziţia struţului cu capul în pământ, ignorând toate lucrurile bune care au venit din partea mea sau ale colegilor mei din PNL.

În acest moment, virusul Pestei Porcine Africane bate la porțile județului Cluj. Zilele acestea a fost confirmat un focar de PPA în județul Bistrița Năsăud iar în comuna Chiuiești, județul Cluj s-a confirmat de asemenea un focar în mediul silvatic.

Cu un asemenea bilanţ sumbru şi în condiţiile extinderii focarelor, Guvernul incompetent PSD-ALDE pune în pericol alocarea acestor fonduri de la Comisia Europeană pentru fermierii români.

↗️ Prin campania demarată la nivel naţional, PNL vine în sprijinul fermierilor cu o serie de informaţii care să îi ajute să îşi protejeze animalele, prin care încurajăm contactul între fermieri şi specialiştii în medicină veterinară şi nu în ultimul rând, prin care obligăm Guvernul să respecte măsurile de biosecuritate.
Ceea ce nu face PSD la Guvernare, face PNL în opoziţie!”

Foto: Adevărul