Partidul Național Liberal > Noutăți > Cristian Busoi: Vizitele ministrului în spitale arată fix de ce este nevoie de spitale noi, pe care, din prostie, guvernul nu le-a făcut, deși avea banii UE

Declarația ministrului Sănătății că Liviu Dragnea i-ar fi cerut vizitele din spitale, pentru că-și dorește „sistem de sănătate orientat spre pacient”, este de plâns, nu de râs, afirmă europarlamentarul PNL Cristian Busoi.

Dacă Liviu Dragnea, internat la privat, voia sistem public de sănătate pentru pacient, construia spitalele regionale pe care le-a promis în programul de guvernare.

Bugetul Sănătății, cu care PSD se laudă că este „cel mai mare”, nu are bani suficienți nici pentru medicamente, nici pentru programele de sănătate, iar mărirea bugetului, ca toate „măririle” PSD, este mai mult pe hârtie. Bugetul Sănătății din România este cel mai mic din UE, a mai spus acesta într-un comunicat

Am încetat să cred că acest guvern vrea să mai facă și altceva în afară de a rezolva problemele din Justiție ale liderului PSD.

Chiar și așa, fac o propunere ministrului Sănătății, în locul vizitelor electorale, pentru că fost manager fiind, ştia realitatea din spitale. Să își aplece atenția către lucruri concrete care pot fi îmbunătățite rapid. Medicii de familie, sufocați financiar și birocratic, trebuie sprijiniți să degreveze spitalele de cazurile ce pot fi tratate de medicina primară și trebuie încurajați să desfășoare activități de informare-prevenție, atât de necesare în cazul vaccinării, pentru evitarea epidemiilor, precum cele de rujeolă sau gripă.

Programele de sănătate trebuie mai bine finanțate, și trebuie în mod clar gândită o alta politică a medicamentului, pentru a stopa fenomenul lipsei tratamentelor esențiale din farmacii și din spitale.