Cornel Popa: Premierul-candidat al României împarte promisiuni electorale

Partidul Național Liberal > Noutăți > Cornel Popa: Premierul-candidat al României împarte promisiuni electorale

Cu doar câteva zile înainte de anul şcolar 2019-2020, Viorica Dăncilă, prim-ministru şi candidat la funcţia de preşedinte, promite de la malul mării toalete civilizate în fiecare şcoală şi grădiniţă din ţara noastră. Nu ştiu de ce a aşteptat până acum să pună în practică aceste investiţii de minimă decenţă în învăţământul românesc.

Doamna prim-ministru promite linişte şi stabilitate economică la fiecare serbare câmpenească la care ajunge în ultima perioadă, cu maşina sau elicopterul plătite din bani publici.

Şefa Guvernului României duce miniştrii în călătorii prin ţară, acolo unde oamenii participă la diverse evenimente locale, angrenând astfel Cabinetul de la Palatul Victoria în propria campanie electorală pentru funcţia de preşedinte de stat.

Constat, aşadar, o gravă confuzie a doamnei premier între propriile resurse de timp şi bani pentru campania în care s-a lansat şi resursele bugetului de stat şi timpul miniştrilor şi al său în calitate de premier. Funcţia pe care o deţine în fruntea guvernului o obligă la cu totul alte activităţi decât construirea unui profil de candidat serios la funcţia de preşedinte.

În acest context fiind, consider promisiune de campanie orice declaraţie care va include de acum înainte acordarea de bani de la Guvern pentru diverse investiţii şi plăţi pe care le solicită autorităţile locale sau cetăţenii pentru obiective ce ţin de viaţa civilizată a comunităţilor lor. Poziţia din care face aceste promisiuni este cea de premier, urmărind să câştige voturi în noiembrie pentru fotoliul de la Cotroceni.

Românii merită respectul candidaţilor la cea mai importantă funcţie în stat, or doamna Dăncilă face exact opusul în această perioadă, trăind cu impresia că se poate folosi de funcţie pentru propria campanie. Este o dovadă grosolană pentru lipsa de respect faţă de alegători.

Dincolo de onoare şi respect, este de asemenea şi o chestiune ce ţine de legalitate şi de responsabilitatea funcţiei. Mă aştept ca după şirul imens de gafe şi erori comise de domnia sa, să fi învăţat măcar minimul respect pe care trebuie să îl acorde funcţiei pe care a primit-o.

Aştept, de asemenea, şi intrarea pe faţă în campanie electorală şi ieşirea din rolul dublu de premier-candidat, poziţie care nu îi face niciun serviciu, din contră!