Cornel Popa: Din colecţia „Laudă conducătorilor iubiţi”

Partidul Național Liberal > Noutăți > Cornel Popa: Din colecţia „Laudă conducătorilor iubiţi”

Declarație politică

Declaraţia politică pe care o fac astăzi atrage atenţia asupra unui derapaj tot mai pronunţat înspre ceea ce consideram greu de digerat înainte de 1989: lauda deşănţată a conducătorilor iubiţi.

De 1 Decembrie, în ziua celebrării Centenarului naţiunii, când Televiziunea Română ar fi trebuit să marcheze în memoria publică acele personalităţi care au ajutat la devenirea României, a ales să difuzeze un interviu elogios cu doamna Viorica Dăncilă, în cadrul emisiunii „Fața nevăzută a lumii”.

Poate cea mai favorabilă apariţie publică a doamnei premier a fost pe postul public, în programul aniversar. Şi nu acest lucru ar fi cel mai grav, ci modul în care a fost lăudată şi prezentată doamna Dăncilă, în antiteză cu Opoziţia rea, care atacă Puterea!

În care ţară europeană Opoziţia laudă Puterea şi aplaudă orice act guvernamental fără să comenteze?!? Şi în care altă democraţie consolidată din lumea aceasta este considerat un „atac” orice luare de poziţie împotriva unor abuzuri ale Puterii?

Eu şi colegii mei din Opoziţie ne-am trezit, pe postul public, trecuţi în categoria celor care nu sunt buni români. Ce o califică pe doamna Dăncilă să ne pună această etichetă? Nu mai întreb ce o califică pe realizatoare să o prezinte pe doamna prim-ministru drept o capacitate şi o mare iubitoare de Europa… Faptele şi declaraţiile recente chiar în Parlamentul European contrazic în mod evident această manipulare făcută pe banii noştri, ai tuturor, nu numai ai votanţilor PSD.

Aştept scuze publice de la prim-ministrul României pentru afirmaţiile nefondate şi manipularea potrivit căreia noi atacăm România atunci când criticăm derapajele Guvernului. Este regretabil că TVR alunecă în această periculoasă capcană din care îi va fi tot mai greu să iasă şi să mai fie credibilă în ochii publicului. Televiziunea Română are datoria publică de a servi dreptul la informaţii adevărate al românilor, nu de a participa activ la actul guvernamental, promovând liderii Puterii.

Vreau să cred că am învăţat din greşelile istoriei şi nu vom mai trăi acele momente televizate, pe care NU dorim să le revedem, cu atât mai puţin de 1 Decembrie, o dată care ar trebui să fie sfântă!

Vă mulţumesc!

Cornel Popa,