Cornel Popa: Aceeaşi campanie electorală perfidă

Partidul Național Liberal > Noutăți > Cornel Popa: Aceeaşi campanie electorală perfidă

Declarație politică

Declaraţia politică de astăzi aduce în atenţia Parlamentului un fenomen care ar trebui să ne îngrijoreze în egală măsură, indiferent de partidul politic pe care îl reprezentăm aici, iar cei care susţin coaliţia de guvernare ar trebui să ia atitudine! Este vorba despre încercarea de menţinere în captivitate a unei  categorii vulnerabile a populaţiei – pensionarii români, care zilele acestea îşi primesc pensia împreună cu un ziar care laudă PSD şi guvernarea.

Simplul fapt că aceşti politicieni care au propus aşa ceva îşi imaginează că pensionarii cred că banii vin din dărnicia PSD reprezintă o jignire la adresa oamenilor care astăzi sunt batjocoriţi pe banii lor. Pensia este un drept în baza contribuţiei pe care au avut-o în câmpul muncii, nu este un dar sau o pomană de la PSD! Iar pensionarii ştiu aceste lucruri şi nu mai pot fi minţiţi şi cumpăraţi cu vorbe goale.

Este ruşinos că Poşta Română   face jocurile de campanie ale partidului stat şi acceptă o pată în plus pe obrazul instituţiei. Solicit explicaţii de la conducerea instituţiei cât mai urgent, argumentul că doar PSD a cerut aşa ceva neţinând loc de responsabilitate instituţională.

Campania pentru alegerile europarlamentare este, prin istoria sa, mai puţin atractivă pentru români, iar prezenţa la urne a dovedit-o de-a lungul timpului. Dar acest lucru nu scuză modul perfid prin care încearcă PSD să-şi atragă electorat. Românii pot fi convinşi prin fapte, stimaţi colegi! Lăsaţi faptele să vorbească, nu publicaţiile scoase la comandă, plătite din banii românilor ca să îi mintă pe români!

Partidul Naţional Liberal a luat deja atitudine în legătură cu acest derapaj cu care a debutat precampania electorală şi vom fi la fel de atenţi în continuare. Consider că este cazul să trecem la nivelul următor în ceea ce priveşte modul în care cerem voturi oamenilor – prezentându-ne onest în faţa lor, cu ceea ce am făcut şi ceea ce putem oferi cu adevărat.

Înţeleg dificultatea PSD – cu cea mai slabă guvernare de la Revoluţie încoace – şi disperarea de a găsi soluţii miraculoase. Dar le garantez că pensionarii vor primi pensia şi vor arunca la coş ziarul de campanie mincinoasă al PSD! Este locul unde trebuie să ajungă orice produs mincinos, care încearcă să fure votul pentru un reprezentant la Bruxelles care să ne facă ulterior de râs. Avem dovada vie a unui fost europarlamentar PSD, actual prim-ministru, care nu conteneşte să ne surprindă cu lipsa de expertiză şi profesionalism pe care i  le-ar fi putut da măcar mandatul de europarlamentar.

Aşadar, retrageţi orice implicare a instituţiilor publice în campania PSD! Este o urgenţă şi un act de onoare… dacă mai există aşa ceva în curtea celor care au transformat guvernarea într-o cruciadă cu magistraţii ţării…

Vă mulţumesc!

Senator Cornel Popa