Cornel Popa: 100 de km pentru Centenar

Partidul Național Liberal > Noutăți > Cornel Popa: 100 de km pentru Centenar

DECLARAȚIE POLITICĂ

Sunt, stimați colegi, unul dintre acei oameni care pun suflet în proiectele în care cred. Și am crezut cu toată puterea în marele proiect de infrastructură care să ne lege de civilizație la propriu – Autostrada Transilvania. Mă număr printre cei care au spus un DA hotărât în momentul în care am ales să depun toate eforturile pentru a face posibil acest obiectiv cu adevărat important pentru România. Am parafat înțelegeri, am semnat acorduri, am promis vecinilor unguri că ne întâlnim cu autostrada lor la Borș, la graniță… Sunt 17 ani în care am crezut neîncetat și am văzut buget după buget, am văzut lucrări începute și abandonate, am bătut la ușile ministerelor cu aceeași solicitare: să construim Autostrada Transilvania.
Imaginați-va, așadar, ce simt astăzi când citesc declarațiile premierului României centenare care vrea măcar 100 km de autostradă finalizați anul acesta… nu contează care autostradă, să fie 100. Iar declarația aceasta vine după cea a ministrului Transporturilor, care speră la 60 km anul acesta.
Sunt jignit, stimați colegi, de acest guvern care nu are nici decența să se pună de acord în legătură cu declarațiile publice, ce să mai vorbim despre onorarea promisiunilor… Visul pe care îl credeam posibil în momentul în care am început să-l punem pe hârtie și mai apoi pe șantier este astăzi o rușine națională. Am avut și timp, și bani, și nevoie de această autostradă. Cei de la Putere consideră oportun să taie din investiții și să reducă fondurile de la Transporturi… Aceasta este politica de „succes” a guvernului în an centenar. Șantierele autostrăzii Transilvania așteaptă și acum minunea care să le aducă la viață, în timp ce Cabinetul Dăncilă începe alte bucățele de autostradă, doar-doar o aduna cei 100 km de care are nevoie să dea bine la viitoarele alegeri.
Este regretabil că s-a ajuns până aici cu iresponsabilitatea ministerială și că partidele de la putere au confiscat guvernarea exclusiv pentru agenda proprie. Adevăratele proiecte și interese ale României au rămas pe dinafară, de aceea discutăm astăzi despre orice altceva decât despre autostrăzi, spitale, școli, economie viabilă, sustenabilă. Și totuși, voi continua să cred că voi circula în această viață pe Autostrada care va traversa România. Și odată cu încrederea îmi mențin și disponibilitatea de a face în continuare demersuri pentru proiectul meu de suflet. Dar refuz categoric să fiu mințit în față de un guvern incompetent și lipsit de soluții. Îi recomand, așadar, doamnei prim-ministru să revizuiască lista de urgențe în infrastructură și să acorde finanțare în funcție de această listă, pe care o numim pompos „Master-planul de transport rutier”.
Vă mulțumesc!

Cornel Popa
Senator PNL Bihor