Comunicat PNL: Nesimțirea PSD-ALDE în protejarea lui Tăriceanu este fără limite, iar pasivitatea președintelui CSM strigătoare la cer

Partidul Național Liberal > Comunicate de Presă > Comunicat PNL: Nesimțirea PSD-ALDE în protejarea lui Tăriceanu este fără limite, iar pasivitatea președintelui CSM strigătoare la cer

După 5 luni de tergiversare a solicitării privind începerea urmării penale în cazul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, senatorii PSD-ALDE din Comisia juridică au găsit de cuviință să obțină o nouă amânare prin boicotarea ședinței acestui for.

Este incredibilă sfidarea pe care o manifestă acești indivizi, transformați în slugi ale infractorilor cocoțați la vârful statului, față de toți cetățenii cinstiți din această țară care finanțează prin munca lor funcționarea statului, implicit indemnizațiile pe care le obțin cei care se ascund în spatele imunității parlamentare.

Această conduită a parlamentarilor PSD-ALDE este o batjocură împotriva tuturor celor care cred în principiul egalității în fața legii, fără de care o democrație nu se poate defini. Încălcarea acestui principiu de către reprezentanții PSD-ALDE reprezintă, în fapt, negarea mandatului primit în alegeri în mod democratic.

Călin Popescu Tăriceanu urmărește, în fapt, prescrierea faptelor de corupție pentru care este cercetat, prin amânarea la nesfârșit a deciziei în cazul său. De altfel, rolul Senatului nu este acela de a decide asupra vinovăției sau a nevinovăției lui Călin Popescu Tăriceanu, întrucât acest lucru este atributul instanței de judecată, ci de a permite procurorilor continuarea anchetei penale. Faptul că PSD-ALDE blochează decizia, chiar și un eventual vot de respingere a solicitării procurorilor, arată lașitatea absolută în care colcăie actualul președinte al Senatului.

În același timp, este cu totul revoltătoare pasivitatea președintelui CSM, care refuză să sesizeze Curtea Constituțională în acest caz, fiind evident blocajul instituțional dintre Senatul României și Ministerul Public. Faptul că dna Lia Savonea preferă să nu se preocupe de înfăptuirea justiției, așa cum fișa postului i-o cere, și omite să ia poziție față de situația lui Călin Popescu Tăriceanu arată dubla măsură în care operează actualul președinte al CSM. Totul, în condițiile în care alți președinți ai CSM au uzitat de această cale legală pentru a se adresa Curții Constituționale în situații similare.

 

Reluăm apelul public, de această dată către membrii CSM, de a lua în discuție propunerea ca președintele CSM să se adreseze Curții Constituționale cu privire la acest conflict juridic de natură constituțională, generat de încălcarea principiului colaborării loiale și de depășirea de cinci ori a termenului impus de Regulamentul Senatului pentru soluționarea cererii de urmărire penală.