Politică Externă

Politică externă

Coordonator: Ligia Cecilia POPESCU

Comisia își desfășoară activitatea în scopul elaborării unor analize și evaluări pe teme prioritare de politică externă,monitorizarea activităţii în domeniul politicii externe a Președinției, Guvernului, a Centralei MAE, și a misiunilor diplomatice în îndeplinirea obiectivelor de politică externă cuprinse în programul de guvernare și stadiului de implementare, declarațiilor și pozițiilor exprimate pe teme regionale și globale cu implicații asupra intereselor României. Temele de comunicare, analizele și punctele de vedere elaborate de Comisie sunt menite să susțină și să fundamenteze discursul public al Președintelui PNL în domeniul politicii externe. Comisia interacționează, în limitele statutare, ca interfață cu instituţiile cu competențe în domeniul politicii externe precum MAE, ambasadele României şi misiunile diplomatice acreditate în țara noastră, cu lumea academică, cu organizaţii neguvernamentale şi societatea civilă, cu invitaţi exponenți ai acestui domeniu.