Comisia Europeana şi Parlamentul European au arătat clar că Guvernul şi majoritatea parlamentară PSD-ALDE sunt în afara valorilor europene

Partidul Național Liberal > Noutăți > Comisia Europeana şi Parlamentul European au arătat clar că Guvernul şi majoritatea parlamentară PSD-ALDE sunt în afara valorilor europene

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal:

Coaliţia PSD-ALDE a scris o nouă marţe neagră în istoria României de după 1 ianuarie 2007, mai precis de la integrarea României în UE.

Astăzi, Comisia Europeana şi Parlamentul European au arătat clar că Guvernul şi majoritatea parlamentară PSD-ALDE sunt în afara valorilor europene, în afara principiilor europene, în afara reglementărilor care stau la baza funcţionării UE.

Astăzi, se vede cu ochiul limpede că un clan de derbedei politici specializaţi în infracţiuni au capturat statul român şi folosesc puterea obţinută în alegeri nu pentru a servi interesul cetăţeanului român, ci pentru a-şi rezolva interesele personale. Raportul privind MCV, rezoluţia PE arată foarte clar că Dragnea şi Tăriceanu şi camerila din jurul lor sunt anti europeni şi împotriva UE şi pun în pericol toate beneficiile cetăţenilor români de pe urma apartenenţei României în UE. De la recomandările formulate de plenul CE atunci când i-am avertizat şi pe Dragnea şi pe Tăriceanu că suntem în ceasul al 12 lea, ei au continuat cu agresiunea sistematică împotriva independenţei justiţiei, recomandărilor făcute de Comisia de la Veneţia”

Cine seamănă vât culege furtună. Se vede clar, atât prin rezoluţia Parlamentului European, cât şi prin raportul MCV, că UE nu mai tolerează derapajele grave actualului Guvern de la principiile UE.

Moţiunea de cenzură e şi mai aproape, vom intensifica negocierile astfel încât să mărim şansele de adoptare a acesteia. E absolut necesară o schimbare de Guvern. O vom depune în momentul cel mai potrivit.

În Parlamentul European au votat împotriva rezoluţiei parlamentarii Fidesz, parlamentarii eurosceptici, extremiştii şi grupul ALDE din România. Din grupul socialist au votat în favoarea rezoluţiei 135 de deputaţi şi doar 23 au votat împotrivă, din care jumătate sunt europarlamentarii din PSD. Din grupul ALDE au votat pentru rezoluţie 51 de europarlamentari votând împotrivă doar 8 europarlamentari, dintre care 3 sunt din ALDE România.

Toate familiile politice normale, pro europene, democratice, au votat această rezoluţie. E un semnal de alarmă.