Comisia Europeană a aprobat o nouă finanțare pentru infrastructura rutieră din România

Partidul Național Liberal > Noutăți > Comisia Europeană a aprobat o nouă finanțare pentru infrastructura rutieră din România

Ionel Dancă, deputat PNL: Comisia Europeană a aprobat o nouă finanțare pentru infrastructura rutieră din România. Este vorba de 726 milioane de Euro pentru Drumul expres Pitesti – Craiova.

Documentația pentru această finanțare a fost finalizată și depusă de Guvernul Orban în luna noiembrie, anul trecut, în mandatul ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

Finanțarea europeană pentru Drumul expres Pitesti – Craiova vine după alte fonduri europene aprobate tot anul trecut de Comisia Europeană pentru autostrada Sibiu – Pitești, în valoare de 875 milioane Euro, și pentru Varianta Ocolitoare Bacău, în valoare de aproape 145 milioane Euro.

Sunt convins că anul 2020 va intra in istorie ca unul dintre cei mai buni ani de guvernare pentru proiectele de infrastructură din Romania, atât din punct de vedere al alocărilor bugetare record și al fondurilor europene atrase, cât si ca urmare a pregătirii și finalizării celor mai mulți kilometri de autostradă și de drum expres.

În 2020 au fost finalizați 315 kilometri de autostrăzi și drumuri expres și au fost pregătite proiecte pentru alți 970 kilometri de autostrăzi și drumuri expres care pot fi realizate până în 2024.