Partidul Național Liberal > Noutăți > Ciprian Ciucu: Despre concerte pe bani publici. Scurtă lecție de prioritizare pentru primarii PSD ai Bucureștiului

Primăriile Bucureștiului se întrec în a plăti concerte și festivaluri. Asta este o mare prostie, Gabriela Firea, pentru că:

► Concertele nu fac parte din serviciile publice, nu răspund unei nevoi de bază;

► Serviciile publice trebuie să fie prioritatea primăriilor: termoficare, transport-mobilitate, apă-canal, iluminat public, dezinsecție, deratizare etc. Dacă le faci pe astea bine și îți mai rămân bani, faci investiții în infrastructură și spitale etc. nu toci banii oamenilor.

► Piața evenimentelor este o piață funcțională, intervenind pe ea o denaturezi, aducând artiști care simpatizează cu PSD;

► Având o piață funcțională, înseamnă că dacă oamenii vor să-l vadă pe Rod Stewart sau pe Bittman trebuie să plătească bilet. Rockerul ăsta bătrân (Stewart) este mega-celebritate și are promotori capabili să-i organizeze concerte. Nu e normal ca să-i dați din banii noștri pentru că așa vreți voi.

►Nu mai faceți festivaluri peste festivaluri prin parcuri, căutând acolo public! Deranjați bucureștenii și-I goniți din puținele zone în care își mai pot găsi liniștea în orașul acesta distrus de voi! Dacă festivalurile voastre de doi bani ar fi valoroase oamenii ar veni singuri la el, nu trebuie să ni le băgați voi pe gât și în urechi.

► Nu mai tocați banii bucureștenilor pe “evenimente culturale” în țară. Nu aveți competențe legale, nu sunteți Ministerul Culturii.

Că de aceea arată Bucureștiul în halul în care arată! Că tocați banii și nu faceți nimic bun și util, ceva care să dureze!

Ciprian Ciucu,

Consilier general al Primăriei Municipiului București