Partidul Național Liberal > Noutăți > CCR a admis sesizarea privind legea care viza declasificarea hotărârii CSAT ce a stat la baza protocoalelor de cooperare.

CCR a admis, azi, sesizarea PNL și a Președintelui Klaus Iohannis privind legea care viza declasificarea hotărârii CSAT ce a stat la baza protocoalelor de cooperare. O lege inițiată de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu pentru a servi propriilor interese, punând în pericol siguranța națională și care ar fi deschis calea către revizuirea sentințelor definitive. Fuga de justiție este singura preocupare a infractorului Liviu Dragnea și a partenerului său de încredere, Călin Popescu Tăriceanu.

↗️ Acesta este o nouă victorie a PNL și a președintelui Klaus Iohannis la Curtea Constituțională. Din ianuarie 2017, PNL a depus 65 de sesizări la CCR, dintre care, până în acest moment, Curtea Constituțională a admis 29.

Printre ele:

↗️ Blocarea “Pușcăriei în sufragerie”. CCR a admis sesizarea PNL privind executarea pedepselor, care ar fi permis ca persoanele condamnate pentru fapte fără violență să își ispășească pedepsele acasă.

↗️ Legile justiției. Curtea Constituțională a admis, în repetate rânduri, sesizările PNL privind legile justiției, acestea fiind întoarse în Parlament.

↗️ Curtea Constituțională a dat dreptate PNL privind modificările abuzive ale majorității PSD-ALDE la Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

↗️ Înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții – care ar fi fost cea mai puternică lovitură dată economiei naționale de PSD-ALDE – a fost declarată neconstituțională.

↗️ Legea manualului școlar – care ar fi dus la o întoarcere a educației în perioada comunistă – declarată neconstituțională.

↗️ Hotărârea Parlamentului pentru constituirea unei comisii speciale privind legile din domeniul securității naționale, care ar fi dat PSD-ALDE posibilitatea să distrugă și legislația din domeniul apărării naționale.

↗️ Hotărârea Parlamentului pentru constituirea unei comisii de anchetă SPP pentru a investiga invențiile lui Liviu Dragnea.

↗️ Modificările legislative la legea pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

↗️ Legea privind înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic de la Târgu Mureş, cadou făcut de Liviu Dragnea lui Viktor Orban.

↗️ Legea care desființa guvernanța corporativă, prin care 94 de companii de stat importante ar fi avut management politic, fixat de Dragnea și Dăncilă.

PNL face o opoziție #inteligentă#eficientă#argumentată împotriva abuzurilor PSD-ALDE îndreptate împotriva justiției:

↗️ În primele săptămâni de guvernare, Partidul Național Liberal își asumă să repare, de urgență, toate modificările ticăloase ale PSD-ALDE în domeniul justiției.