Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea

Partidul Național Liberal > Noutăți > Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea

Potrivit barometrului urban „Calitatea Vieții în Orașele din România”, peste 80% din populația din mediul urban este mulțumită de orașul în care trăiește. Nivelul cel mai ridicat de satisfacție generală este înregistrat de orașul Cluj-Napoca (97%), alături de Oradea (96%) și Alba Iulia (95%), care au avut la conducere în ultimii patru ani primari liberali.

Cluj-Napoca se află pe primul loc în topul celor 20 de orașe din România în 2020, fiind urmat de București, Brașov și Timișoara. Cea mai bună calitate a transportului este bifată tot de orașul Cluj-Napoca și cea mai apreciată administrație este tot cea din Cluj-Napoca.


În perioada 1 iulie – 15 august 2020 a fost elaborat un sondaj cuprinzător privind calitatea vieții în 41 de localități urbane din România. Sondajul a fost modelat după Eurobarometrul Flash, care se aplică periodic unor orașe selectate din Uniunea Europeană. Orașele din România care au fost incluse în Eurobarometrul Flash sunt București, Cluj-Napoca și Piatra Neamț. Pentru Politica Urbană, a fost adoptată Metoda Eurobarometrului Flash, care a fost extinsă și aplicată la un număr total de 41 de orașe reprezentative din România. Acest Document de sprijin include o listă a celor 41 orașe și rezultatul final al chestionarului. Sondajul de opinie a avut un număr de 13.380 respondenți, din tot atâtea gospodării. Numărul total al persoanelor din gospodăriile intervievate a fost de 32.978 indivizi cu vârste de peste 15 ani.

Citește mai multe detalii AICI.