Partidul Național Liberal > Comunicate de Presă > Antoneta Ioniță: Ministrul Sorina Pintea să lase modelul “Dragnea” de guvernare prin Ordonanțe! Schimbările legislative din Sănătate au nevoie de votul Parlamentului, nu de hotărâri discreționare ale Guvernului!

Intr-un comunicat de presă, deputatul PNL Antoneta Ioniță, membru în Comisia pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților, atrage atenția asupra faptului că modificarea Legii Sănătății nu trebuie făcută printr-o Ordonanța de urgența

Dacă în urmă cu câteva zile Ministerul Sănătății, în calitate de inițiator, promova o Ordonanță de Urgență pentru introducerea co-plății în cazul serviciilor medicale oferite de furnizorii privați, în ședința de Guvern din data de 10 aprilie, acest proiect prin care se urmărea modificarea Legii Sănătății a fost retras subit de inițiator, spune deputatul Ionita.

Asistăm, din nefericire, la o grabă nejustificată, la noi bâlbe în privința sănătății românilor! Textul ordonanței de urgență a suferit două modificări în câteva zile și abia apoi s-a ajuns la concluzia că trebuie organizată o dezbatere publică reală, la care să participe toți actorii implicați în sistem: furnizori de servicii medicale, reprezentanți ai organizațiilor profesionale și ai pacienților„, se arata in comunicatul deputatului Ioniță

De asemenea, deputatul liberal arată că: „Ceea ce  trebuie să înțeleagă guvernarea PSD-ALDE, care afirmă mereu că pacientul trebuie să fie în centrul sistemului de sănătate, este că tot pacienții cu venituri scăzute vor avea de suferit prin aplicarea noilor prevederi, pentru că, de cele mai multe ori, aceștia prezintă și cele mai mari riscuri pentru sănătate. O posibilă intoducere a a unei contribuții bănești nu trebuie să împovăreze pacientul cu venituri mici!

„De aceea, solicit doamnei ministru Sorina Pintea să nu ia decizii pripite și să nu mai încerce modificări ale Legii Sănătății făcute pe genunchi, prin birouri, fără legătură cu realitatea și fără studii de impact. Astfel de măsuri, care presupun modificarea pe fond a sistemului sanitar, trebuie decise printr-un proiect de lege depus în Parlament, unde toate partidele politice să aibă posibilitatea de a veni cu propuneri. O așteptăm pe doamna ministru Sorina Pintea să vină în Parlament, să se consulte cu deputații și senatorii, pentru a evita deciziile discreționare, caracteristice guvernării „Dragnea-Dancilă”!”, se arată în finalul comunicatului.