Antoneta Ionita: Medicii și profesorii români nu sunt pomanagiii PSD!

Partidul Național Liberal > Noutăți > Antoneta Ionita: Medicii și profesorii români nu sunt pomanagiii PSD!

Îi rog pe medicii care au primit de patru ori salariul majorat să-l dea înapoi sau să plece din țară cum plecau până acum din cauza salariului, iar profesorii să meargă să muncească la fructe”. Așa sună declarația recentă a unui parlamentar român, de profesie medic, supărat că, de această dată, mita electorală nu a mai ținut, iar PSD a pierdut alegerile. O jignire la adresa a două categorii profesionale de care depinde sănătatea și educația României, de care depinde, de fapt, viitorul acestei țări. O atitudine politică primitivă, care nu mai poate fi digerată și tolerată de niciun român care are coloană vertebrală.

Pentru că da, dragi colegi, medicii și profesorii nu s-au lăsat mituiți de PSD. Când s-au majorat salariile, indiferent că a fost vorba despre personalul medical, cel din învățământ sau funcționarii din sistemul public, nu s-a făcut niciun favor nimănui, nu s-a dat nicio pomană! Medicii și profesorii au primit ceea ce li se cuvine, un salariu corect pentru munca lor. Dacă Guvernul PSD-ALDE a văzut în asta o modalitate de a-i cumpăra, în speranța că le vor obține votul, a mizat greșit. Majorările salariale au fost un act de normalitate, nu un joc electoral ieftin, de-a uleiul și făina.

Din păcate, declarația deputatului Cătălin  Rădulescu demonstrează jocul de culise, devoalează că, în realitate, acestea au fost calculele guvernanților, și nu dorința firească de a respecta munca unor oameni și de a le reda acestora demnitatea pe care o merită. Un mod toxic de gândire al PSD, un comportament politic descalificant al deputatului Rădulescu, cel care ne-a obișnuit cu gesturile sale reprobabile.

Din păcate, dragi colegi, românii nu s-au înșelat la vot și nu s-au lăsat păcăliți. Ei nu mai pot fi tratați ca o masă de manevră, inertă și fără rațiune, care reacționează după cum vor stăpânii. Românii încep să-și înțeleagă și să-și ceară drepturile. Românii nu mai tolerează atitudini de vechil pe moșie, cum este cea a domnului Rădulescu! Românii nu mai vor în parlament deputați și senatori cu mentalitate dictatorială și comportament suficient. Pentru că românii au variante și pot oricând pleca acolo unde sunt respectați, acolo unde munca lor este recompensată și unde pot duce un trai decent.

Dincolo de primitivismul despre care vorbeam, rămâne întrebarea pe care i-o pun domnului Rădulescu, absolvent al unei facultăți de medicină: cum este posibil să te adresezi astfel unor oameni care au muncit pe brânci, câte 22-25 de ani, pentru a deveni specialiști și pentru a salva vieți? Cum este posibil să inviți medicii să plece din țară sau să trimiți profesorii la cules de portocale, când criza de medici și de cadre didactice este o realitate cu care sistemul sanitar și școala românească se confruntă? Știe, oare, domnul Rădulescu că aceste majorări salariale atât de clamate s-au oprit doar la spitale și policlinici și nu au ajuns și la rețeaua medicilor de familie, principala verigă care se ocupă de sănătatea populației?

Doamnelor și domnilor colegi,

Ceea ce s-a întâmplat este o rușine și nimic nu justifică un astfel de comportament. PNL a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură în această sesiune parlamentară și am speranța că și restul partidelor din Opoziție se vor alătura demersului nostru, pentru ca, prin această moțiune, să “igienizăm” clasa politică de oameni precum Cătălin Rădulescu!