Antoneta Ioniță: Am demonstrat încă o dată că, Partidul Naţional Liberal are voci credibile, cu expertiză, și care pot pune presiune, chiar și din opoziție, pe actualul Guvern Dăncilă, care trebuie să înțeleagă că nu poate guverna în detrimentul românilor

Partidul Național Liberal > Noutăți > Antoneta Ioniță: Am demonstrat încă o dată că, Partidul Naţional Liberal are voci credibile, cu expertiză, și care pot pune presiune, chiar și din opoziție, pe actualul Guvern Dăncilă, care trebuie să înțeleagă că nu poate guverna în detrimentul românilor

Presiunile exercitate de parlamentarii #PNL și-au atins scopul și au determinat Guvernul să ia în discuție situația a milioane de pensionari care, în urma majorării pensiilor cu câțiva lei, pierd 40% din compensarea prețului la medicamente, mai exact de la 90%, la 50%. Ca urmare a acestor presiuni, Guvernul Dăncilă a anunțat, astăzi, că vor benefia de compensarea cu 90% a prețului medicamentelor, pensionarii cu pensii de până la 990 de lei, nu de 900 de lei, cum era până în prezent.

Am spus de la început că majorarea punctului de pensie, fără alte măsuri compensatorii este o ipocrizie. Acest Guvern, cu o mână dă, iar cu două ia înapoi, însă important este să dea bine la statistici. Ar fi fost o adevărată lovitură pentru milioane de pensionari să plătească și mai mult pentru medicamente, în condițiile în care deja plătesc mai mult pentru alimentele de bază, pentru energie electrică și gaze.

Majorarea punctului de pensie, anunțată ca o mare realizare a Guvernnului Dăncilă, a făcut ca milioane de pensionari să depășească cu numai câțiva lei plafonul de 900 de lei, plafon sub care beneficiau de o compensare de 90% la medicamente. Peste acest plafon, compensarea ar fi fost de doar 50%, ceea ce i-ar fi făcut pe milioanele de pensionari aflați în această situație să scoată mai mulți bani din buzunare pentru medicamente.

Conform statisticilor oficiale, în România, din cca. 5 milioane de pensionari, cca 2,3 milioane au pensii lunare mai mici de 990 de lei, după majorarea anunțată de guvern.

Antoneta Ioniță,

Deputat PNL