Partidul Național Liberal > Noutăți > Analiza Comisiei Naționale pentru Economie, Mediu de Afaceri, Energie și Turism: OUG 114/2018, un dezastru național

La începutul acestei săptămâni a avut loc ședința Comisiei Naționale pentru Economie, Mediu de Afaceri, Energie și Turism din cadrul Partidului Național Liberal. Principalul punct pe ordinea de zi a fost dezbaterea Ordonanței 114/2018 și efectele pe care le produce în sectoarele de activitate enumerate.

Reprezentanții mediului de afaceri, turism, analiștii economici, specialiști în energie și domeniul bancar și-au exprimat îngrijorarea față de repercusiunile catastrofale, în lanț, ale Ordonanței care vor distruge economia românească.

„ Așa zisa ordonanță este de fapt un ghiveci de dispoziții care destabilizează toate sectoarele economiei românești, lovind aproape tot ce mai supraviețuiește. În final, costurile pagubelor vor fi suportate de cetățeanul de rând, din propriul buzunar. Dacă luăm în discuție taxa pe lăcomie, că ne referim la furnizorii de energie electrică sau termică sau dacă vorbim de bănci, tot cetățenii vor plăti în plus. Apariția acestui proiect a dus deja la o creștere a prețului energiei electrice cu 14%, astfel România devenind cea mai scumpă piață din UE și la scăderea dramatică a valorii acțiunilor a principalelor companii energetice listate la bursă. Facturi la energie electrică și comunicații mărite, credite mult mai scumpe sau imposibil de accesat, desființarea Pilonului II de pensie, respectiv acapararea economiilor a 7 milioane de români, pericolul suspendării fondurilor europene sunt doar câteva din efectele nocive ale unei gândiri malefice, disperate de a aduna bani pentru a acoperi promisiuni populiste. PSD și ALDE dau o lovitură în plex economiei românești și siguranței naționale, răsturnând reguli de bază în sectoare precum energie, telecomunicaţii, financiar-bancar sau piaţa de capital, care susţin modernizarea economiei şi calitatea vieţii populaţiei. Această ultimă găselniţă va distruge motoarele economiei, prin împiedicarea investițiilor, accelerând panta descendentă pe care România deja se află de doi ani.  Ordonanţa 114 va sărăci populaţia şi va mutila întreaga dezvoltare a economiei, în condiţiile în care pieţele internaţionale anunţă o nouă recesiune în viitorul foarte apropiat. Alarmant este faptul că, deși toate asociațiile atrag atenția asupra acestor efecte dezastruoase, actuala guvernare rămâne imună și indiferentă. Nu putem accepta așa ceva. Ne vom bate cu toate armele pentru abrogarea OUG 114 și pentru a împiedica distrugerea viitorului pentru milioanele de români amenințați de incompetența și iresponsabilitatea PSD”, a conchis președintele Comisiei pentru Economie, Mediu de Afaceri, Energie și Turism din cadrul Partidului Național Liberal, senatorul Romulus Bulacu.