Cum a început noua sesiune a Parlamentului, în luna septembrie, Partidul Național Liberal s-a mobilizat elaborând și depunând 5 moțiuni simple (4 la Camera Deputaților și 1 la Senat), anume:

Moțiune împotriva Ministrului Carmen Dan, pentru intervenția Jandarmeriei la protestele din 10 august 2018

Moțiune împotriva Ministrului Agriculturii, Petre Daea, pentru proasta gestionare în prevenţia, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane în România

Moțiune împotriva Ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici legată de dezastrul în care se află economia românească, lipsa investițiilor și subfinanțarea administrațiilor locale

Moţiune îndreptată împotriva Ministrului Dănuț Andruşcă, un ministru care s-a remarcat în spaţiul public doar prin gafe și bâlbe în timp ce economia României este în colaps. Moțiunea nu a fost a aprobată de Biroul Permanent al Camerei.

Moțiune împotriva Ministrului Lucian Șova pentru eșecul în gestionarea infrastructurii de transport rutier și feroviar (nu se implementează proiecte de infrastructură; Bruxelles a transmis deja semnale din care rezultă slaba capacitate a ministerului de a livra proiecte mature prin care România să atragă fonduri europene aflate la dispoziția sa).

Fiecare moțiune a fost intens pregătită de parlamentari alături de conducerea partidului. Din păcate, dintre parlamentarii puterii, nu sunt persoane care să admită public și să voteze pentru ca actualii miniștrii, foarte slabi, să plece din Guvern. Moțiunile au fost respinse.