160 de ani de la Unirea Principatelor Române sărbătoriți în mijlocul ieșenilor

Partidul Național Liberal > Noutăți > 160 de ani de la Unirea Principatelor Române sărbătoriți în mijlocul ieșenilor

↗️Ludovic Orban, Preşedintele Partidului Naţional Liberal:
„FRICĂ DE PROPRII CETĂȚENI.
Numai asta poate să explice ce s-a întâmplat la Iaşi, la aniversarea a 160 de la Unirea Principatelor Române. De Ziua Unirii, autorităţile au provocat DEZUNIRE. Locul din jurul tribunei oficiale, unde erau prezenţi reprezentanţii puterii, a fost înconjurat de garduri, cetăţenii neavând acces în partea respectivă de piaţă. În consecinţă, nu a fost doar o Horă a Unirii, ci două. Una a potentaţilor, în spatele gardurilor, şi una a cetăţenilor, jucată în piaţă. Evident că m-am prins în Hora Unirii cu cetăţenii şi i-am privit de la distanţă pe reprezentanţii guvernării, cum se fac încă o dată de râs după ce, mai înainte, din cauza întârzierii lor, s-a intonat de două ori imnul de stat.
Noi, liberalii şi cetăţenii liberi, am ignorat şi frigul şi gardurile lor şi am trăit ziua cu bucurie şi respect faţă de înaintaşii noştri.”