alina gorghiu

Raluca Turcan: PSD-ALDE au supralicitat cu TVA zero. Îşi mai aduce cineva aminte că măsura trebuia aplicată de la 1 martie?

Preşedintele PNL, Raluca Turcan, impută coaliţiei PSD-ALDE faptul că a început să-şi încalce promisiunile din programul de guvernare, dând exemplul eliminării TVA pentru pentru livrarea de locuinţe pentru persoane fizice şi pentru serviciile de publicitate în mass-media care ar fi trebuit aplicată de la data de 1 martie.

⁠⁠⁠”Ce au promis şi ce au livrat. Cel mai bun exemplu pentru nebuloasa Legii salarizării unitare, pe care PSD-ALDE au supralicitat iar acum s-a aşternut tăcerea, este măsura TVA zero! Îşi mai aduce cineva aminte că trebuia aplicată începând cu 1 martie?!”, a scris Raluca Turcan, joi, pe Facebook.

Turcan aminteşte că, similar Legii salarizării, propunerea nu a mai fost asumată de Guvern transformându-se într-o iniţiativă legislativă care încă nu a fost pusă în dezbaterea Senatului.

”Astăzi vedem şi de ce nu a fost asumată oficial de Guvern, după observaţiile făcute de Consiliului Legislativ. Pentru că unele măsuri încalcă directive ale Uniunii Europene, iar pentru altele ar fi fost necesare negocieri prealabile cu Comisia Europeană. Aşa că mai bine au fugit de răspundere”, consideră preşedintele PNL.

Ea estimează că şi Legea salarizării unitare va rămâne la stadiul de proiect pentru ca liderii coaliţiei să nu recunoască faptul că au minţit atunci când au promis ”sume fabuloase” angajaţilor din sectorul public.

”România are nevoie urgentă de o lege care să aşeze ordinea în sistemul public de salarizare, o lege aplicabilă şi predictibilă care să ofere certitudini şi nu doar declaraţii de bune intenţii. Rămân, însă, sceptică asupra capacităţii PSD de a livra ce promite, de a se preocupa de guvernare şi nu de cum să-şi acopere minciunile cu alte noi şi noi minciuni”, conchide Turcan.