alina gorghiu

Ludovic Orban: PNL nu participă la şedinţa în care va fi citită moţiunea de cenzură

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că liberalii nu vor participa duminică la şedinţa Birourilor permanente reunite şi nici la şedinţa Parlamentului în care va fi citită moţiunea de cenzură iniţiată de PSD.

"Duminica este zi de odihnă de la Dumnezeu. (...) Nu vom participa. Noi avem în cursul zilei de mâine etapa a doua a alegerii conducerii naţionale, alegerea Biroului Politic. După alegerea Biroului Politic voi convoca Biroul Politic luni pentru a hotărî care este poziţia oficială a PNL faţă de grava criză în care se află România datorită majorităţii parlamentare", a declarat Orban, după Congresul PNL.

El a susţinut că PNL vrea să ajungă la guvernare prin votul oamenilor, nu prin "pertractări, negocieri pe sub masă cu diferitele fracţiuni ale actualului partid de guvernământ".

"Pentru mine toţi sunt la fel de răi, atât mustăciosul şef, cât şi cel care se leagă cu lanţuri la Palatul Victoria şi confundă sediul Guvernului cu sediul PSD", a spus Orban.

Noul preşedinte al PNL a arătat că oricând este posibil să se facă alegeri anticipate şi că PNL va susţine această variantă.

"Toată poziţia oficială a partidului va fi stabilită pentru criza politică în Biroul Politic, iar ulterior vom adopta, într-o perioadă de maximum o lună, o strategie politică care să plece de la situaţia actuală, de la configuraţia politică din Parlament, de la starea de spirit care există în populaţie. Oricum, guvernarea CAP-ului vechililor roşii este un rău imens pentru România şi cred că românii se vor convinge cât de curând că au fost minţiţi, că alegerile au fost câştigate cu nişte promisiuni lipsite de acoperire şi fundament şi că de fapt PSD şi-a dorit puterea pentru cu totul şi cu totul ale lucrări decât pentru a aduce lucruri bune pentru viaţa românilor", a mai spus Orban.

Întrebat dacă respinge total varianta ca PNL să voteze la moţiunea de cenzură, el a arătat că, din punctul său de vedere, aşa ar trebui să se întâmple, însă a precizat că orice decizie importantă în partid trebuie luată în forurile statutare.

Duminică, liberalii se reunesc în Consiliul Naţional de Coordonare unde vor fi aleşi patru prim-vicepreşedinţi, secretarul general, 16 vicepreşedinţi: 8 vicepreşedinţi pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate şi 8 vicepreşedinţi pe regiunile de dezvoltare şi 16 membri pentru Biroul Executiv, trezorierul şi membrii comisiilor CA şi CNRC. Secretarul general al liberalilor este propus de preşedintele PNL.